Kobza (SPD): Odříznout se od zdrojů energie, aniž máte náhradu, to může udělat jen naprostý...

14.07.2022 17:09

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

Kobza (SPD): Odříznout se od zdrojů energie, aniž máte náhradu, to může udělat jen naprostý...
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Děkuji, paní předsedající.

Tak vyslechl jsem tady spoustu zajímavých poznámek, ale co jsem nevyslechl, z čeho mají lidi zaplatit doplatky za plyn a za elektřinu. Nevyslechl jsem jediné slovo na téma, že pakliže nebude fungovat Nord Stream 1 a South Stream, že tedy vedle toho existuje Nord Stream 2, který je připravený, natlakovaný a stačí otočit ventilem a ten plyn bude proudit, čemž brání nějaké administrativní překážky a stanovisko samozřejmě Spojených států, protože ti vědí, že v momentě, kdy se spustí Nord Strem 2, tak definitivně se uzavře evropský trh pro břidličný plyn, jejich předražený.

Nevyslechl jsem jediné slovo o tom, proč Němci nakupují kubík za šest korun, a pan ministr Síkela nakoupil za třicet sedm. To by mě moc zajímalo. A co se týče obyčejných lidí, kteří začínají mít starosti, tak líbila se mi poznámka pana ministra Jurečky, že se zvýšil počet lidí, kteří jsou závislí na dávkách. To jako opravdu se vám povedlo tohleto, to je skutečně hodné progresivistické vlády. Takže prosím vás pěkně, zůstaňme na zemi a držme se toho, že zastupujeme zájmy lidí, že se máme starat o obyčejné lidi, aby vůbec byli schopni přežít, protože odříznout se od zdrojů energie bez toho, že máte adekvátní a plnohodnotný náhradní zdroj, tak to může udělat jenom naprostý - jak bych to řekl diplomaticky, amatér.

A lidi to odnesou a nezapomenou vám to.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…