Kobza (Úsvit): V příštích volbách půjde hlavně o hlasy menšin

04.08.2014 13:04

V poslední době se i z veřejnoprávních médií dozvídáme řadu překvapivých zpráv o chystaných změnách, např o chystaném volebním právu pro cizince, o právu cizinců na dávky po pár měsících práce a o jejich právu na slučování rodin, o právu jejich rodinných příslušníků na dávky hned po příjezdu, návrh na oddlužení Romů, odpis pohledávky za dlužné nájemné ,právu homoexuálních párů na adopci dětí z ústavů, tolerance až podpora islámských spolků. a tak si připadám, jako ve zlém snu.

Kobza (Úsvit): V příštích volbách půjde hlavně o hlasy menšin
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Začal jsem přemýšlet, co mají tyto chystané (já upřímě doufám, že neprojdou) změny společného? Většinu z nich spojuje ČSSD, které nenávratně mizí volební preference a podobá se velice děravé lodi, která v příštích volbách možná ani nebude schopna unést výrazně méně pasažérů na cestě do parlamentu, pokud nedojde k zásadním změnám. Současně to pro ČSSD může být poslední příležitost tuto situaci řešit za státní peníze, dokud sedí ve vládě. Podle mého názoru, většina alespoň mírně inteligentních voličů již dobře ví, co jsou parlamentní matadoři (jak se povalečům v parlamentních bufetech a restauracích diplomaticky říká) zač. Takže když počty získaných hlasů povážlivě klesají a otázka je, kdo je nahradí a pokud možno za státní peníze? Vzhledem k únavě již 25 let oblbované většiny voličů z „kvality“ české politické scény se s nimi asi nedá počítat. Úspěšná antikampaň mědií v eurovolbách, díky které se podařilo odvrátit od účasti celých 82% voličů, ukázala, že na nezávislý (tedy demokratický a tradiční) elektorát se nedá spoléhat a je tedy nutno vytvořit nový, který bude současné vládě zavázán za svůj snadný život v ČR.

Nejrůznější menšiny totiž při nízké účasti občanů ve volbách mohou výrazně ovlivnit výsledky. Kruh se uzavírá, během příštích necelých 3 let se zde díky stědrým dávkám cizincům a nepřizpůsobivým, poskytnutím povolení pro adopce hosexuálům, podpoře muslimům atd. vytvoří široká skupina menšin vděčných této vládě a zejména ČSSD (ze které je ministr Dienstbier, strůjce tohoto maléru), která ji bude volit jednak z vděčnosti a také aby o své dávky nepřišla, kdyby se k vládě dostal někdo jiný. Chytrý plán, jak si zajistit setrvání u moci za naše peníze.

Jenže jak z toho ven?

Každý, kdo nejde volbám, potvrzuje správnost tohoto scénáře, každý kdo nevolí jen pojišťuje teplá místa v parlamentu těm, kteří si je rozhodně nezaslouží. Tak mi nezbývá než skončit svou úvahu výzvou: Lidi, podělali jste to v eurovolbách, přmýšlejte trochu nad tím, komu slouží vaše pasivita, skepse a odevzdanost a už tuto chybu nikdy neopakujte. Jde totiž opravdu o hodně. O nás o všechny.

Mgr. Jiří Kobza, člen grémia hnutí Úsvit za Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…