Krumer (SPD): Vládo namísto slibů a řečí, řešte cenu elektrické energie.

28.02.2022 19:33

Vše se dá řešit jenom když se chce. Vymlouvat se na EU že nic nejde, značí neochotu, neschopnost a nekompetentnost. Zejména v současné době, kdy se zdražuje, a lidé nemají ani na nájem a energie potřebné k bydlení.

Krumer (SPD): Vládo namísto slibů a řečí, řešte cenu elektrické energie.
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

 Vyrábíme o třetinu elektrické energie více, než spotřebujeme, a dáváme ji do Německa na burzu, odkud ji nakupujeme několikrát předraženou zpět. Vládo, je řešení. Namísto řečí a slibů dotací, a stejně nemáme pro všechny potřebné, dávejte na burzu pouze tu přebytkovou třetinu, a pro naše domácnosti, firmy a zemědělce cenu zastropujte na přijatelnou cenu s nízkou marží pro ČEZ. Zakažte elektrickou energii, její výrobu a distribuci dále privatizovat, vykupte akcie zpět do majetku státu. Totéž udělejte s plynem, vodou, kanalizací, teplem, což jsou strategické komodity. Ustavte cenové moratorium na základní potravinový koš, dotujte naše zemědělce a potravinové firmy stejně vysokými dotacemi, jaké mají zemědělci v západních zemích, které k nám do svých skladů a supermarketů dovážejí svoje předražené a často nekvalitní produkty. To všechno jsou strategické komodity, které v připadě války, anebo jiné krize, nám nikdo nebude dodávat, protože dají nejenom přednost svým občanům, ale všechno i náležitě zdraží. A to se už v současnost děje, a bude hůř. Tak začněte namísto řečí a výmluv, že by se EU zlobila, a že to nejde, už něco dělat pro naše občany. Všechno jde, jenom když se chce, a nemyslíte sobecky jenom na sebe. Jde to řešit na Slovensku, v Srbsku a v dalších zemích, tak to může jít i u nás.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.