Kuba (ODS): Mise Záchrana lékárny na Máji úspěšně ukončena

02.11.2018 11:17

Komentář na facebookovém profilu k ukončení provozu lékárny na sídlišti Máj.

Kuba (ODS): Mise Záchrana lékárny na Máji úspěšně ukončena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Tak myslím, že jsme to zvládli. Jak jsem tady informoval, potkali jsme se minulý týden s Honzou Zahradníkem v Praze s paní ministryní Janou Maláčovou a informovali jsme ji o našem Budějovickém problému, který se týkal rizika ukončení provozu lékárny v prostorech budovy ČSSZ na sídlišti Máj.

Dnes jsme na to navázali dalším jednáním, které už probíhalo tady v Budějovicích, přímo v budově ČSSZ a to s panem ústředním ředitelem ČSSZ Mgr. Františkem Boháčkem. Jsem rád, že to bylo velmi kontruktivní a vstřícné jednání a podařilo se nám najít řešení, které umožní provoz lékárny zachovat.

Dohodli jsme se, že dojde k prodloužení nájemního vztahu mezi městem a ČSSZ a to ještě o dva roky, aby město mohlo dále občanům zajistit provoz lékárny. Během této doby, město upraví část prostor v Komunitním centru Máj, které je přímo vedle budovy ČSSZ. Do nich pak službu lékárny umístí.

Aby mě někdo “ nepodezíral” ,že hájíme zájmy konkrétního provozovatele lékárny, tak dopředu říkám, že město by na provozovatele mělo vypsat výběrové řízení. A to jak na prodloužení provozu té stávající, tak i té, která by měla být v budoucnu v nových prostorech.

Jsem rád, že se nám povedlo najít řešení, díky za vstřícný postoj paní ministryni i vedení ČSSZ.

A protože jsem pak hned musel na firmu pracovat, tak než jsem se dostal k tomu tohle napsat tak koukám, že tiskové oddělení magistrátu už se chlubí, jak “město” lékárnu zachránilo. Včetně hezky uvedené citace pana primátora.

No nic. Tak jo. Ta politika je holt divná disciplína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice