Laudát (KAN): Od prvního výskytu koronaviru trvalo měsíc, než Čína přiznala, že má problém

01.02.2020 22:24

Komentář na facebookovém profilu k hrozící epidemii způsobené koronavirem z Číny.

Laudát (KAN): Od prvního výskytu koronaviru trvalo měsíc, než Čína přiznala, že má problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Čínský Černobyl: Čínou a stále více i světem obchází strašidlo koronaviru. Ještě v tomto týdnu kterýsi komunista v ČRo Plus hlásal, že teď je Čína lídrem světa. To byl Sovětský svaz pro naše bolševiky taky, až do tragédie v Černobylu, kdy spadla namalovaná fasáda zločinného režimu. Chování čínských komunistů při epidemii náramně připomíná sovětské soudruhy v éře Černobylu - zatutlat, pokud to jde, potom začít přiznávat barvu, když se to vymkne, potom žadonit o pomoc. Zjevně starosta Wu chanu neměl instrukce od nejvyšších, tak čekal a ..nemocných přibývalo. Používat vlastní mozek v totalitách je nebezpečné, někdy dokonce smrtelně nebezpečné. Teď na povrch vychází skutečný stav Číny, pokud se nenecháme nalákat na výstavní fasádu, tak dramaticky a sebevědomě každodenně ukazovanou světu. Měsíc trvalo, než od prvního výskytu korona viru totalitní rudá Čína přiznala, že má problém. Nevím, jaké trepky či jiné hovadiny dával Zeman svému čínskému kámošovi Si Ťin - pchingovi při násobném opulentním lezení do zadku. Ale vím s jistotou, co mu nedal - knihu Bílou nemoc Karla Čapka. A v této souvislosti si vzpomínám, jak před pár měsíci kterýsi Angličan označil Čapkovu tvorbu za bagatelní a bezcennou. Bože, zjevně je to blbec.

Svět z korona viru šílí. Výjimkou jsme my, kteří můžeme být klidní. Zdravotnictví nám řídí nedávno ještě estrádník, který se pokoušel prorazit v showbyznysu, hlavní hygienička nemá potřebnou kvalifikaci, ale pozor - naštěstí máme všemu rozumějícího premiéra. A jak pravil při interpelacích - "teď řeším koronavirus". Nikoho asi nepřekvapí, že v dané interpelaci se ho na to nikdo neptal.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …