Laudát (KAN): Že mají ideály? Zapomeňte

18.06.2022 18:41 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k politice Pirátů.

Laudát (KAN): Že mají ideály? Zapomeňte
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Když vystupovali Piráti na vrchol žebříčku popularity, byl jsem jeden z mála, který nadšením neskákal. Mládí není kvalifikace, politika je bohužel dnes už jen o divadle, nikoli o výkonu. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32393 lidí
Přesně to předváděli a předvádějí Piráti. Když jsem je velmi mírně kritizoval, odpovědí byla nevídaně agresivní reakce. Jen velmi málokrát mažu reakce na svoje posty, ale kvůli Pirátům jsem tomu musel věnovat dost času. Jakýsi přeborník dokonce během minut vyrobil fotomontáž mojí osoby s "bojovníkem za svobodu" Vodičkou, sprostoty jen fičely. Potom byly i slušné příspěvky, ze kterých se linula bezmezná víra a tolerovány byly „přešlapy" s tím, že je to věcí nezkušenosti.

Poslední chování Hřiba ve věci uprchlíků snad konečně otevře oči všem. To, co předvádí s uprchlíky v Praze je odporné. Máme plno, dělejte si. co chcete, ať se postará někdo jiný. Ani nepočkal dva dny na jednání s premiérem, ale uprchlické centrum uzavřel už ve středu. Hodnoty, nehodnoty, blíží se pražské volby. V takových případech lituji, že jsem z politiky odešel. Hřibova kolegyně ve Sněmovně Richterová už by o sociálních věcech nesměla ani ceknout, nebo by to ode mě schytala. Je snad něco horšího, než říci matce utíkající z válečného pekla ruských nácků s malými dětmi v náručí a jednou igelitkou NE!? Současné vedení Prahy je neschopné cokoli organizovat a řídit. To se bohužel právě promítlo i do řešení věcí kolem běženců z Ukrajiny. Je pro mě zklamáním, že k vydírání vlády v této složité situaci se přidal i pardubický hejtman Netolický výkřikem: „Když Hřib zavře, tak my taky". Pořád si ukazujeme prstem na mnohem chudší země, než jsme my. Libanon se musel postarat o 3 milióny běženců, Turci také o obrovské množství. Jistě, 300 tisíc není málo, ale chovat se jako vyděrač, zvláště, když jde většinou o matky s dětmi a staré lidi? To chce hodně silný žaludek. Takže už mě ani snad nepřekvapují zlodějiny, které současným magistrátem otřásají. Možná by si měli nad vchod na mafiánském náměstí vyvěsit transparent „Nerušit, krademe" a přejmenování Mariánského náměstí legalizovat.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.