Macků (KDU-ČSL): Referendum o křižovatce v Dačicích bude

27.09.2021 7:37

O řešení křižovatky v dolní části Palackého náměstí v Dačicích, o jejíž rekonstrukci se město snaží už nejméně deset let, rozhodnou občané. Místní referendum se bude konat současně s volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve dnech 8. a 9. října.

Macků (KDU-ČSL): Referendum o křižovatce v Dačicích bude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

O místním referendu jednali zastupitelé na svém zasedání 25. srpna.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
Starosta Karel Macků nám k tomu řekl, že schválení v zastupitelstvu předcházelo několik schůzek přípravného výboru, který byl složen ze zástupců politických stran a hnutí zastoupených v zastupitelstvu města, a také zástupce petičního výboru. Na vyhlášení referenda se shodli všichni zastupitelé, ale k položené otázce se vedla diskuse a hlasovalo se i o protinávrhu, pro který hlasovali jenom tři. Devatenácti hlasy z dvaceti přítomných zastupitelů byla přijata otázka, která bude uvedena na hlasovacích lístcích v tomto znění: “Upřednostňujete při rekonstrukci dolní křižovatky na Palackého náměstí průsečnou křižovatku s „chytrými“ semafory v provozu 24 hodin denně před okružní křižovatkou o průměru 26 m?“ Dále vzali zastupitelé se souhlasem na vědomí odhad nákladů spojených s provedením referenda ve výši cca 200 tisíc korun a s realizací rozhodnutí přijatého v místním referendu ve výši cca 4 – 12 miliónů korun a jejich úhradu z rozpočtu města a případně i z rozpočtu Jihočeského kraje.

„Konání referenda bude ze strany města předcházet informační kampaň, která by měla občanům přinést co nejvíce objektivních informací, a která by jim měla pomoci v jejich rozhodování při hlasování“, doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…