Malačka (ČSSD): Znojmo chce obnovit některé původní historické kašny

18.05.2021 20:41

Znojmo otevírá téma historických kašen. Repliku jedné z nich chce vrátit na své místo.

Malačka (ČSSD): Znojmo chce obnovit některé původní historické kašny
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

Město Znojmo zve veřejnost na letos první veřejnou prezentaci. Jejím tématem bude záměr navrácení kašny na Mikulášské náměstí, kde až do roku 1897 stávala. Její existenci dokládají dobové snímky.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Prezentace proběhne ve čtvrtek 20. května od 16:00 hodin, a to buď na místě samém, anebo formou živého vysílání na Facebooku města Znojma.

Veřejnou prezentaci povede PhDr. Jiří Kacetl, historik, zastupitel a předseda výboru pro územní plánování, strategický rozvoj a nakládání s majetkem města Znojma.

„Už v roce 2008 pojalo vedení města Znojma záměr, že na vybraných místech v historickém jádru Znojma, by mohly být obnoveny původní historické kašny. A právě na Mikulášském náměstí až do roku 1897 také jedna stávala. A my, na základě dochovaného snímku, jsme schopni vypracovat poměrně přesný plán repliky této kašny,“ prozradil k záměru zastupitel Kacetl ve zvacím videu, které lze zhlédnout již nyní na YouTube ZDE.

Video nastiňuje také stručnou historii kašen ve Znojmě, v jaké fázi se plán navrácení kašny na Mikulášské náměstí nachází a důvody, proč se bude jednat o repliku původní kašny. Detaily a zajímavosti se ale znojemští dozvědí až na samotné prezentaci.

„Srdečně všechny zveme na letošní první veřejnou prezentaci a doufejme, že tentokrát se opravdu sejdeme osobně. Pokud vás zajímá něco konkrétního k tomuto tématu, můžete nám své dotazy zaslat i předem a v případě, že budeme nuceni akci pořádat online, připravíme si pro vás odpovědi do živého vysílání,“ zve na událost starosta Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…