Malačka (ČSSD): Na Hatích vznikne mobilní testovací místo. Sloužit má hlavně pendlerům

08.02.2021 18:20

V souvislosti s opatřeními, která proti šíření koronaviru zavádí Rakousko a která nově znamenají pro pendlery pravidelné předkládání negativních antigenních nebo PCR testů, zřídí město Znojmo ve spolupráci se Společností Podané ruce o.p.s. mobilní testovací místo na Hatích, a to na parkovišti u muzea Terra Technica. Mobilní testovací místo bude fungovat od středy 10. února.

Malačka (ČSSD): Na Hatích vznikne mobilní testovací místo. Sloužit má hlavně pendlerům
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

„Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným subjektům za spolupráci, díky které můžeme v řádu dnů nabídnout testování převážně pendlerům přímo na hranicích.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Jednali jsme i o navýšení testovacích kapacit na místech, která už ve Znojmě fungují, ale to nešlo. Proto jsme se rozhodli pro mobilní testovací místo, které bude provozovat Společnost Podané ruce. Velké díky za spolupráci patří muzeu Terra Technica za poskytnutí prostoru parkoviště a přívod elektřiny a také obci Chvalovice,“ říká starosta Znojma Jakub Malačka.

„Považujeme intenzivní testování za jedinou okamžitou preventivní možnost, abychom zmírnili nebo i zastavili třeba i ve městě Znojmě další množství zbytečných úmrtí,“ říká ředitel Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil a dodává: „V tuto chvíli mohou všichni lidé 16let a starší každé 3 dny mít možnost se otestovat zdarma. Když bude velký zájem o tuto službu, jsme připraveni pomoci a službu případně rozšířit podle potřeb města."

Provozní doba mobilního testovacího místa bude následující:

Pondělí 15:00 – 20:00
Středa 12:00 – 17:00
Sobota 8:00 – 13:00

„Registrace bude možná předem, abyste se přímo na místě nemuseli zdržovat papírováním. Výsledky obdržíte online, takže opět odpadne čekání na výsledek. Bližší informace ještě uveřejníme. Doporučuji sledovat mj. web ZDE,“ dodává starosta Malačka. Antigenní testy jsou hrazené z veřejného zdravotního pojištění.

Testování nabízí i rakouská vláda. Seznam míst v Dolním a Horním Rakousku najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…