Malačka (ČSSD): Loucký klášter bude mít dalších 23 nových oken

27.03.2021 14:58

Do konce října letošního roku bude mít Loucký klášter další nová okna, opraví se také jedny vrata. Zasadilo se o to vedení města, které schválilo letošní, v pořadí již sedmou, etapu výměny oken. Letos se bude pracovat na severní části Louckého kláštera (na straně z ulice Klášterní).

Malačka (ČSSD): Loucký klášter bude mít dalších 23 nových oken
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

„Do Louckého kláštera budeme chtít i nadále postupně investovat a hledat i dotační možnosti. Na výměně oken a revitalizaci Louckého kláštera pracujeme kontinuálně, a to od roku 2016, za tuto dobu jsme vyměnili již 187 oken. Loucký klášter je totiž národní kulturní památkou a jednou z dominant našeho města, proto mu věnujeme odpovídající pozornost a péči,“ dodal starosta města Jakub Malačka.

V rámci výběrového řízení bylo osloveno 5 firem, přičemž z e-aukce vzešla jako vítězná firma Pavel Pigl – Truhlářství. Město hodlá zainvestovat do opravy 2,8 milionů korun. Stejně jako v předchozích letech bude žádat o dotaci z Ministerstva kultury (z Programu záchrany architektonického dědictví).

Všechny repliky oken, jejich materiál i barevnost vychází z historických podkladů a jejich vzhled museli schválit památkáři. Okna jsou kastlová s otevíráním dovnitř a jsou vyrobena z masivu modřínu s nátěrem v barvě matné slonové kosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…