Maříková (SPD): Piráti a jejich Green Deal. Pohroma a návrat o dvě staletí

20.09.2021 20:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k pirátskému nadšení pro Green Deal.

Maříková (SPD): Piráti a jejich Green Deal. Pohroma a návrat o dvě staletí
Foto: Archiv Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková, poslankyně SPD a kandidátka na hejtmanku Karlovarského kraje

Piráti podporují Green Deal - pohromu nejen pro automobilový průmysl, ale také pro české hospodářství. Zastavit to můžeme jen společně. Tenhle nesmyslně postavený „boj“ jinak zaplatíme všichni. Zastavme to dříve než se vrátíme na přelom 19. a 20. století!!

Již probíhající plán EU Zelený úděl (Green deal) zlikviduje peněženky českých občanů a ekonomiku ČR. Základní myšlenka Bruselského plánu Green Deal tvrdí, že evropské země musí přestat vypouštět oxid uhličitý, aby zabránily oteplování zemského klimatu. Z EU v roce 2019 pocházelo již jen sedm procent lidmi vypuštěného CO2. Taková Čína a Indie vypustí za pouhý měsíc nebo dva násobně více sajrajtu, než jsme my kdy schopni ušetřit. Pokud tedy nebudou emise snižovat všechny země současně, tak nemá toto řešení smysl a Evropa na to doplatí.

Green Deal dopadne tvrdě na automobilky. Evropská komise chce snížit emise skleníkových plynů o 55 procent do roku 2030.

Evropská unie chce zakázat prodej aut s benzínovým a dieselovým motorem po roce 2035. Evropská auta produkují okolo 2 a něco procent celosvětových emisí.  Automobil si tak už nebude moc dovolit každý!!!

Zdraží se cena energie! Životní prostředí určitě musíme šetřit, ale ne bez rozmyslu na úkor života našich občanů. V naší republice se velká část dálkově dodávaného tepla vyrábí spalováním hnědého uhlí. Na toto potřebujeme nakoupit emisní povolenky, které prudce zdražují. Omezování uhelných elektráren bude pak pro naši energetiku a peněženky poslední kapka. Díky této šílené vizi poletí ceny elektřiny a tepla nahoru a to vše kvůli vynucenému a rychlému přechodu. Až budete tedy mrznout, tak vás může hřát pocit, že zachraňujete planetu.
Čeká nás také zdražení jídla! Ekologické dopady se promítnou také do cen potravina nejen jich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…