Matoušková (STAN): Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO

14.07.2021 10:06

Komentář na facebookovém profilu ke stavebnímu zákonu.

Matoušková (STAN): Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO
Foto: STAN
Popisek: Ing. Michaela Matoušková, MPA, členka předsednictva STAN

Sorry jako, ale tohle už je fakt mimo.... Mimo nedokončenou reformu státní správy, která měla ve svém cíli znamenat decentralizaci - tedy úřad blíže k občanovi. Co je tu to zatracené ANO, už se o logiku a péči o lidi nejedná. Jde to z kopce a novým stavebním zákonem ta cesta nabírá na rychlosti. Samozřejmě, že benzín do tohodle vraku dolila KSČM - jak jinak, v době demokracie, že?!

Takže ať žije centralizace - jestli něco trvalo dlouho, tak teď se teprve máme na co těšit. Investovat můžeme chtít, ale než si získáme patřičné povolení, bude to trvat ještě dýl a nebo budeme velmi překvapeni, kdo vše se k němu nevyjádřil a bude celý proces následně napadat. A teď se těch chytráků, ano už opravdu rozčileně, ptám, kde ty úřady budou, když jsou nyní v prostorách obcí a měst? Jací úředníci v nich budou pracovat, když ty současné si vychovaly a vzdělaly obce a města? Kde budou ty archivy, které jsou dnes na obcích a městech? Kolik to vše bude stát daňového poplatníka - občana - ten superúřad a celá agenda? O kolik úředníků opět nabobtná státní správa? To bych tu byla do zítra. Abych jen nelamentovala, tak ale musím poděkovat paní Horníčkové z Chvaletického úřadu - ta totiž vždy vše připravila nejen včas, ale i s veškerou péčí a vstřícností k lidem. Někde to prostě jde, někde to je horší, ale co bude po novu, to ani nechci vidět. O způsobu přípravy zákona a jeho zázračném vylovení ze šuplíku ani psát nebudu, to ať si sáhne do svědomí ministerstvo a Hospodářská komora. Mě už prostě štve, kam ten náš stát spěje napříč všemi ministerstvy. Lidi ...probuďte se prosím, dokud je za 5 min 12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …