Michaela Rojtová (Aliance pro budoucnost): Buďme hrdé na to, že jsme ženy, pomůžeme tím nejen sobě, ale i našim rodinám

06.04.2021 14:55

Odpovědnost ke své rodině považuji za základní morální hodnotu, je samozřejmě nutný návrat k mezigenerační solidaritě, ale mezigenerační solidarita není jediné, co se vytrácí.

Michaela Rojtová (Aliance pro budoucnost): Buďme hrdé na to, že jsme ženy, pomůžeme tím nejen sobě, ale i našim rodinám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Rojtová

On už i vztah mezi mužem a ženou a jejich společný vztah k dětem dostává na frak. Zdravý vztah mezi mužem a ženou a jejich společný vztah k potomkům, má přitom hluboký smysl při výchově budoucí generace. V dnešní době spatřuji, že ženy zapomněly v honbě za gendrovou rovností úplně ve všem a mediálním chaosu směrem k tomuto tématu, na svou "zvláštní schopnost", která má své nezastupitelné místo ve vztazích, v rodině zejména a s níž muže, můžeme posouvat.

Ne nadarmo se říká, že muž je hlavou a žena krkem, který s ní otáčí. Dnes se často v rodině chováme jako muži, láteříme a hádáme se s partnerem, místo toho, abychom použily vlídné slovo, nebo dotek ruky, aby muž udělal to, co po něm chceme. Přetahujeme a dohadujeme se s chlapem, a nejenom, že to většinou už z principu neudělá a my tedy nemáme požadovaný výsledek, ale přináší to mnohdy úplně zbytečné konflikty, kdy důsledkem je rostoucí rozvodovost, a také, a to považuji za velké nebezpečí pro výchovu, tím chlapovi likvidujeme autoritu u dětí.

Ne, nevnímám to jako slabost, nebo doprošování. Naopak, takové pohlazení je neskutečný nástroj. Jistě, je pro nás důležitá emancipace, je pro nás důležité, že se můžeme věnovat oborům, které si vybereme a uspět v nich, zasloužíme si na stejných pozicích stejné platy. Svým textem rozhodně nenarážím na to, že bychom se měly vrátit k plotně. Je potřeba pojmenovat, že už dávno to nefunguje tak, že otec je hlavní živitel rodiny a matce patří péče o domácnost a potomky. Dnes u většiny rodin oba z páru pracují, oba se tedy mají starat i o chod domácnosti, kterou společně vybudovali a jejich potomky. To ale neznamená, že se máme zuby nehty snažit nastolit stejnost i ve stylu komunikace, buďme hrdé na svou přirozenost a používejme jí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky