Michálek (Piráti): Vy vlastně nevíte, co, do kdy, kdo za to zodpovídá a kde na to vezmete

28.11.2019 21:01

Ústní interpelace premiéra Andreje Babiše na 39. schůzi zasedání Poslanecké sněmovny ČR 28. 11. 2019.

Michálek (Piráti): Vy vlastně nevíte, co, do kdy, kdo za to zodpovídá a kde na to vezmete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vážený pane premiére, budu mluvit o Národním investičním plánu České republiky, což je věc, o které už jsme tady diskutovali několikrát. Teď už ho konečně máme. Ten investiční plán, který byl původně tajný. (Ukazuje několik vytištěných papírů. Vrchní strana má na sobě tmavě modrý obrázek.)

Předně bych chtěl říct, že podporujeme aktivitu, aby stát měl investiční plán, abychom měli sepsány investice. A v tomto jsme konstruktivní. A oceňujeme taky to, že jste slíbil, že ten plán dáte veřejnosti k připomínkám. Ale tenhle plán má jeden drobný problém. On to totiž žádný plán není. Má sice krásný obal, ale uvnitř je zatím velký špatný. (Premiér chce vidět obal plánu, co drží řečník.) Tady máte obal. (Premiér ihned reaguje: Máte blbej plán.)

Takže co je tam za problém? Vy vlastně nevíte, co, do kdy, kdo za to zodpovídá a kde na to vezmete. Já budu velmi rád, pokud zde představíte - a dokonce to budu říkat na konci té interpelace... Tam jsou slova jako - klíčovou otázkou, zda projekty budou realizovány, zatím nelze odpovědět - na straně 30.

Nevím teda, proč tomu říkáte plán. Sami tam píšete, že to je jenom koncept metodických pravidel. Takže vy teda nevíte, z čeho se to bude platit. To tam píšete. Šest let pracujete na Ministerstvu pro místní rozvoj. Máte finance. Šest let máte dopravu. Šest let vládnete. Ale nevíte, co budete realizovat. Píšete tam, že další dva roky se bude dělat evaluace projektů a rozpracování konkrétních postupů. Takže na konci, po osmi letech vašeho vládnutí, budeme mít zase jenom papír. A to je málo.

Já se vás ptám, kdy nám představíte skutečný plán - kdo, kdy, za co - abychom věděli, co se v této zemi bude stavět.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.