Ministr Blažek s Odborovým svazem justice řešili platy soudního aparátu

20.01.2022 22:33 | Tisková zpráva

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se dnes, ve čtvrtek 20. ledna 2022, setkal se zástupci Odborového svazu justice. Tématem bylo odměňování soudního aparátu. Jedná se o jednu z priorit Pavla Blažka, kterou zmínil již při přebírání resortu spravedlnosti.

Ministr Blažek s Odborovým svazem justice řešili platy soudního aparátu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

„Jasně jsme se v Programovém prohlášení vlády zavázali k tomu, že se zasadíme o zvýšení odměn nejustičních pracovníků v oblasti soudnictví a státního zastupitelství. Jednání k tomu, abychom mohli navýšení platů realizovat, pokračují. Dnešní schůzka bylo v tomhle ohledu velmi přínosná, kolegům za ni děkuji,“ uvedl dnes po jednání ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Na dnešním jednání Ministerstva spravedlnosti a zástupců Odborového svazu justice nad otázkou zvyšování platů nesoudcovského personálu panovala shoda. Ministerstvo spravedlnosti tématu zvyšování úrovně odměňování zaměstnanců soudů věnuje průběžně a dlouhodobě maximální pozornost. V této oblasti postupuje ve spolupráci se soudy, s Odborovým svazem justice a s Ministerstvem práce a sociálních věcí, do jehož výhradní působnosti právní úprava odměňování za práci spadá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).