Mračková Vildumetzová (ANO): Historicky největší ztráta 1 750 milionů

12.07.2023 16:03

Projev na 70. schůzi Poslanecké sněmovny 12. července k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku.

Mračková Vildumetzová (ANO): Historicky největší ztráta 1 750 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Děkuji panu ministrovi vnitra za reakci. Chtěla bych mu říct, že když přinesl transformační plán na vládu, tak nebyl ani v programu jednání schůze, v eKLEPu nic do doby, než to projednala vláda, nebylo. Znovu připomínám, že jste mi v březnu poslal esemesku, že transformační plán budete řešit v období duben až červen - vy to moc dobře víte - a že zároveň ho podrobíte i komunikaci s parlamentní opozicí. Nevím, koho jste myslel. Nikoho z opozice jste neoslovil.

Zároveň jste tady odpověděl, že navýšení základního jmění bude o dvě miliardy korun, ale neřekl jste nám, kde ty finanční prostředky vezmete. Říkáte, že budou probíhat jednání s ministrem financí. Předpokládám, že vy tedy do současné chvíle jako ministr vnitra nemáte tyto finanční prostředky dojednané. Musím říct, pane ministře, že strašně hezky hovoříte, hovoříte o tom, jak se úřady práce nebudou rušit, jak to všechno bude efektivní, jak to bude všechno skvělé. Zatím se tedy zrušilo 300 poboček. Některé pobočky zůstaly a financují si je ta města ze svých. Je to velmi nespravedlivé, protože ty obce předtím to měly financované tak, že 40 % hradila obec a 60 % hradil stát.

Ale já bych se vás tedy chtěla zeptat, když jste zrušil ty pobočky a hledáte ty úspory, proč má dozorčí rada, kterou jste si dovedl a říkal jste, jací to budou odborníci - na konci roku 2022 byla ztráta historicky největší, 1 750 milionů - tak proč je pořád 12 členů dozorčí rady? Proč jich není méně? Když tedy dochází k úsporám v rámci poboček, tak proč máme pořád 12 placených členů dozorčí rady?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii