Mračková Vildumetzová (ANO): Pokud chcete digitalizaci, změňte kompetenční zákon

30.11.2022 15:27

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 30. listopadu 2022 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2023

Mračková Vildumetzová (ANO): Pokud chcete digitalizaci, změňte kompetenční zákon
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Já děkuji za slovo. Určitě děkuju, že pan ministr pro místní rozvoj vystoupil. Určitě se budu vyjadřovat k tomu, že v žádném případě nesouhlasíme se zřízením Digitální informační agentury, která tedy má vzniknout od 1. ledna příštího roku. I ten rozpočet moc nesedí, protože když tady říkáte ta čísla v rámci rozpočtu 1,8 miliardy v rámci těch systémů, tak DIA by měla popřípadě být zřízena 1. ledna, ale přechod zaměstnanců by měl být popřípadě od 1. dubna. Já jsem opravdu přesvědčená o tom i se svými kolegy, že pokud chcete digitalizaci, vezměte si ji pod Ministerstvo pro místní rozvoj, změňte kompetenční zákon.

Co jsem od vás za celou dobu jako od vicepremiéra pro digitalizaci neslyšela, je datové schránky. Byl jste to vy, který jste v minulém funkčním období prosadil a velmi jste i za to bojoval jako předseda výboru pro veřejnou správu, aby bylo automatické zřizování datových schránek. Do současné chvíle jsem od vás neslyšela ani jedno slovo, abyste se k tomuto vyjádřil, to, co budeme schvalovat v pátek a to, co jste prosadil, takže to zrušíme.

Zároveň jsem přesvědčena o tom, 200 lidí, kteří mají přijít z Ministerstva vnitra plus dalších 120 míst, která se vytvoří v rámci Digitální informační agentury, tak že do současné chvíle jsme tady pouze viděli to netransparentní výběrové řízení, které tedy už bylo ukončeno, nepředpokládám, že se k němu dozvíme nějaké informace a i tu sázku, kterou tady říkal můj kolega Králíček, kdo asi bude předseda Digitální informační agentury.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…