Mračková Vildumetzová (ANO): Rezignace ředitelky institutu je další špatnou zprávou

24.03.2021 8:39

Rezignace Kristýny Matějů, ředitelky Institutu lázeňství a balneologie je další zajímavou rezignací v Karlovarském kraji.

Mračková Vildumetzová (ANO): Rezignace ředitelky institutu je další špatnou zprávou
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Poté co skončil vedoucí oddělení projektových činností a metodiky Ing. Jiří Štěrba, rezignovala ředitelka, která na krajském zastupitelstvu obhajovala činnost institutu a o možné rezignaci nepadl ani náznak. Oba pracovali pod vedením náměstka Ing. Vojtěcha Franty. 

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

„Prosazovala více peněz do činnosti institutu, kde bylo schváleno pět milionů korun na rok 2021 a koalice jí schválila další tři miliony korun. Změny ve vedení těchto institucí určitě nejsou dobrým znamením a hlavně nechápu, že se k takovému kroku dobrovolně rozhodne člověk, který obhájí svůj navrhovaný rozpočet a navíc získá od vedení kraje více peněz. Tady dobrovolnost takového rozhodnutí lehce postrádá logiku,“ zamýšlí se poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová. 

Ta dále poukazuje na skutečnost, že při zakládání Institutu lázeňství a balneologie bylo slíbeno, že se bude financovat z dotačních prostředků. „Institut ale zatím nezískal žádnou dotaci a z hlediska výzkumné činnosti se také nikam neposunul. Proto považuji osm milionů korun ročně za velmi velkou částku. V souvislosti s tím se trochu obávám v budoucnosti nedostatku finančních prostředků na zajištění dopravní obslužnosti, oprav silnic nebo chodu nemocnic,“ dodává opoziční poslankyně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…