Mračková Vildumetzová (ANO): Kraj podpoří domácí hospicovou péči necelými 2,5 miliony

12.06.2020 20:57

Komentář na facebookovém profilu k poskytnutí dotace na provozování domácí hospicové péče.

Mračková Vildumetzová (ANO): Kraj podpoří domácí hospicovou péči necelými 2,5 miliony
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Nevyléčitelně nemocným lidem poskytují zdravotní péči 24 hodin denně 7 dní v týdnu v jejich domácím prostředí. Podporují jejich blízké v každodenní péči o nemocného. Starají se o dětské i dospělé pacienty. Jen málokdo z nás si dovede představit, jak velmi psychicky náročnou práci mají lékaři, zdravotníci a ošetřovatelé, kteří provozují domácí hospicovou péči. Spolu s rodinou a nejbližšími to jsou totiž právě oni, kteří s nevyléčitelně nemocným zůstávají až do posledních minut jeho pozemského života.

Právě z těchto důvodů náš Karlovarský kraj v rámci dotačního programu "Podpora provozování domácí hospicové péče" finančně přispívá na hrazení provozních a mzdových nákladů vynakládaných na činnost domácí hospicové péče na území Karlovarského kraje. Letos dotaci získalo všech 5 žadatelů, kteří provozují domácí hospicovou péči, a ti si mezi sebou rozdělí dotace ve výši 2, 4 milionu korun. Mezi podpořenými žadateli jsou společnost DOP - HC z Dolního Rychnova, sokolovský spolek STŘÍPKY, chebský Hospic Sv. Jiří Cheb, karlovarská Agentura domácí péče Ladara o.p.s a Agentura zdravotní domácí péče HOME CARE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…