Mračková Vildumetzová (ANO): Slibuji, že znovu zkusíme to zlevnění energií prosadit

06.03.2022 19:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti řešení růstu cen energií

Mračková Vildumetzová (ANO): Slibuji, že znovu zkusíme to zlevnění energií prosadit
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Prosím současnou vládu, ať už dá opravdu tu svoji ješitnost stranou. Nyní už je potřeba, rychle pomoci lidem s účty za drahé energie. Chápu, že ministři musí řešit konflikt na Ukrajině, ale to přece neznamená, že se kvůli tomu mohou vykašlat na naše lidi. Já nevím jak oni, ale já jsem si tedy těch neskutečných cen za benzín a naftu všimla. A také mám obavy, kam až to půjde. A věděli jste, že úplně stejně nahoru letí i ceny elektřiny a plynu? Za jeden týden vyskočila elektřina ze 127 na 366 euro za MWh a plyn z 95 na 168 euro za MWh. To je strašný mazec.

Žádám vládu i vládní poslance, aby co nejdříve přijali náš návrh na okamžité snížení DPH energií a odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje. Tímto jednoduchým krokem sníží cenu energií o desítky procent a zároveň nepřijdou o plánované příjmy do státního rozpočtu. Náš návrh je totiž odpovědný ke státnímu rozpočtu, zůstane mu přesně tolik, kolik je v plánu a zároveň ohleduplný vůči lidem, zaplatí méně za energie.

Víte, že více než polovinu ceny benzínu a nafty tvoří daně? Z rostoucích cen benzínu a nafty tak dnes nejvíc těží stát. Protože čím vyšší cena, tím vyšší odvody do státní kasy, protože DPH se vypočítává z prodejní ceny. Proto říkáme, snižme DPH! Stát si přijde na své a my budeme mít benzín a naftu rázem levnější o několik korun. A to se přece počítá. Opakovaně to říkáme vládě i poslancům. Říkáme jim, ať se vrátí do reality, že stávající ceny energií jsou šílené. Ale je to jako do dubu! Přitom nulové DPH na energie jsme zavedli už v listopadu a v prosinci. A zatímco ostatní státy v Evropě šly naší cestou, tak nová vláda tuto „slevu“ zrušila. A já vám slibuji, že my zkusíme to zlevnění energií prosadit znova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.