Nacher (ANO): Ta účelovost z toho ční jak sláma z bot

19.01.2024 21:03

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2024 ke korespondenční volbě

Nacher (ANO): Ta účelovost z toho ční jak sláma z bot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Paní místopředsedkyně, dámy a pánové,

to, čeho jsme teď svědky, já bych to nazval, že to je drtivý úder, to je KO, kolegové, Radek Vondráček vám tady rozebral ten váš návrh úplně na molekuly za těch tři a půl hodiny. My, když se na něco ptáme, tak vy na to vůbec neodpovídáte. Vy, když se ptáte, tak my odpovídáme, to teď ve faktické Radek Vondráček. Ta účelovost toho ční jak sláma z bot, to je úplně, to přece musíte cítit i vy. Tak vy účinnost novely zavádějící korespondenční hlasování do zákona o správě voleb dáte, takže zákon o správě voleb je účinný od 1. 1. 2026, ale pasáž o korespondenční volbě je účinná od 1. 1. 2025. Můžete mi tohleto vysvětlit? Tuhle disproporci? To není účelové, že část toho zákona, kdy vy to máte dokonce v té důvodové zprávě, četli jste to vy aspoň, co jste to podepsali? Jak to tam máte odůvodněné?

Druhý příklad. Pak zjistíte, že to je trošičku komplikovanější, než jste si mysleli, pro ty lidi v zahraničí, tak sem dáte návrh a už dopředu řeknete, že ho budete opravovat. Úřední ověřování bydliště nebude nutné, bude stačit čestné prohlášení. Takhle vzniká legislativa tak citlivá jako volební zákon? Volební zákon? Vy tady měníte princip, objevujete za pochodu chyby, nám to tady jakoby ohlásíte a máte pocit, jako že máme jitrnici na hlavě nebo co? Ne, to je K.O. Vy nejste schopni tady obhájit vůbec nic z toho zákona, vůbec nic. Tak se přihlaste aspoň do těch faktických, abyste mohli odpovídat, ono se to za ty dvě minuty dá docela stihnout. Ale vy toho nejste schopni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…