Okamura (SPD): 28. říjen je zásadní připomínka, že naše národní suverenita není samozřejmost

28.10.2021 18:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke státnímu svátku ke vzniku Československa

Okamura (SPD): 28. říjen je zásadní připomínka, že naše národní suverenita není samozřejmost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážení a drazí spoluobčané, přeji Vám a Vašim blízkým i nám všem co nejkrásnější svátek československé státnosti. Bylo by hezké, kdybychom si ho všichni připomněli tím, že si vyvěsíme doma vlaječku České republiky.

28 říjen není jen formální datum, je to zcela zásadní připomínka, že naše národní suverenita, svrchovanost našeho národa, náš národní stát, není samozřejmost. Trvalo 300 let než jsme se jí znovu domohli. Byla to léta bojů a to bojů doslova a do písmene, ve kterých byli Češi a Moravané vražděni, mučeni, vězněni a celý náš národ byl ponižován a vystaven odnárodňující germanizaci. Byl to heroický boj, který na přelomu 18. a 19. století s podporou venkova vedlo fakticky jen pár desítek uvědomělých českých vlastenců intelektuálů. Za první světové války ho dovršili čeští legionáři.

Vážení spoluobčané, v tento dnešní den vzpomeňme na tisíce obětí, na utrpení a práci, kterou stálo obnovení naší národní svrchovanosti. A mysleme na to, že náš stát, naše země, náš národ není samozřejmost. Je to něco, co stálo nesmírné úsilí a nesmírné oběti, a je to něco, co nepatří jenom nám, je to odkaz našich předků našim potomkům. Nedovolme nikomu naši zemi prodat komukoli. Pro naše národy Čechy, Moravany a Slezany je více než výstižné, že náš boj o svrchovanost byl spojen i s bojem za demokracii a občanskou svobodu.

A je tomu i naopak. Ti, kdo se snaží potlačit naše národní zájmy, současně bojují proti svobodě a demokracii. Pokud někdo upírá lidem národní stát, tak jim tím upírá svobodu o sobě rozhodovat.

Pokud my bojujeme za právo každého občana přímo rozhodovat o dění v naší zemi, tak je to právě proto, abychom svobodu, národní stát, a demokracii posílili. V dnešní době, kdy elity v čele s vládou naši svobodu mluvit, psát či volně dýchat nebo se pohybovat omezují, je to víc než aktuální. Radujme se z toho, že máme naši národní Českou republiku, ale pracujme na tom, aby byla svobodná, a aby to byla země, ve které vládnou čeští občané nikoli cizině zaprodané elity.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…