Opl (Rozumní): Moudrý "prostý" lid rozhodl. Ustojí "elita, kavárna a vítači" svoji prohru?

01.02.2018 9:44

Příslušníci a příznivci "kavárny, sluníček a rádoby elit" již po výsledku parlamentních voleb jasně ukázali, že mají obrovskou nechuť k respektu demokratických voleb. A volba prezidentská je pro ně zjevně naprostým šokem!

Opl (Rozumní): Moudrý "prostý" lid rozhodl. Ustojí "elita, kavárna a vítači" svoji prohru?
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Mohutná podpora "tradičních" médií, obrovská finanční podpora, agresivní rétorika na všech frontách a nic jim to nebylo platné.

Naštěstí a pro tentokrát!

Ale viděli jsme to po parlamentních volbách. Po výpadku při sčítání hlasů se zázrakem do sněmovny dostala TOP09 a STAN. U KDU-ČSL to také bylo jen tak tak ... (Vše, co státní orgány povolily přepočítat, bylo odlišné od prvotního sčítání. Tu více, tu méně, ale odlišné. Celkový přepočet a kontrola všech hlasů však povolena nebyla.)

Rétorika těchto stran je však taková, že zjevně vůbec nejsou ochotni přijmout realitu voleb, tedy svoji prohru. A kopou, špiní a šíří nenávist a zlo.

A všichni zástupci těchto stran se v prezidentské volbě semkli kolem účelově vytvořeného lídra Jiřího Drahoše a tlačili jej všemi možnými způsoby do prezidentského křesla.

Jejich obrovská snaha a energie vyšly vniveč a lze důvodně očekávat, že naprosto odmítnou realitu prohry stejně, jako v parlamentních volbách.

"Spodních" deset milionů lidí to snad vidí.

A hlavně doufám, že si to budou pamatovat ke všem dalším volbám.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…