Paroubek (NS-LEV 21): Transparency International dekorací demokracie

23.08.2014 8:19

Když jsem včera (20. srpna) na ČT24 viděl tiskovou konferenci Transparency International (TI), pobavil jsem se. Těch upřímných, dobrých lidí mně bylo upřímně líto. Jsou připraveni přivést právo a spravedlnost na úhor české politiky.

Paroubek (NS-LEV 21): Transparency International dekorací demokracie
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zejména jsem se pobavil, když hezká dáma a dva viditelně popletení pánové vyhlásili nesmiřitelný boj nakupování hlasů. Považte, kupčilo se s nimi za pár set korun. Zde je třeba zasadit nelítostný úder!

Na tiskové konferenci TI jsem se ovšem nedozvěděl ani slovo o tom, jak chtějí bojovat proti obrovskému střetu zájmů, ve kterém je multimiliardář, majitel Agrofertu A. Babiš, takto také ministr financí a první místopředseda vlády a majitel u nás s ničím nesouměřitelného mediálního impéria. Zlí jakyzkové tvrdí, že Agrofert na Slovensku získal od tamních úřadů daňovou úlevu ve výši 52 milionů eur, tedy asi 1,6 miliard korun. Dostal ji jako významný slovenský podnikatel, nebo jako český ministr financí? Anebo jak chtějí bojovat proti cinknutým průzkumům veřejného mínění, jež kreativně tvoří agentury a které jsou součástí marketingu zavedených politických stran. A mohl bych pokračovat. K těmto věcem TI chybí odvaha. Na šmudly se vrhnou, a miliardáře nechají na pokoji.

Ostatně, další takový střet zájmů představuje Z. Bakala, jenž některé své nepříliš povedené podnikatelské aktivity (NWR) kryje díky působení médií, jež vlastní, kdy krom jiného platí mezi majiteli médií a vedení redakcí nepsané pravidlo, že se mezi sebou média nepouštějí do kontroverzních debat. Prostě, v České republice nemáme pluralitní média.

To by TI mělo znepokojovat více než šmudlové, kteří nakupují hlasy v jedné či ve dvou nepříliš významných obcích. Ale lekce demokracie, které TI dává jiným, jsou vždy zcela účelové. A někoho se vůbec netýkají…

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…