Piráti a Starostové zahajují v Libereckém kraji osobní fázi kampaně

24.08.2021 11:36

Včerejším dnem zahájili Piráti a Starostové z Libereckého kraje závěrečnou fázi předvolební kampaně před říjnovými sněmovními volbami.

Piráti a Starostové zahajují v Libereckém kraji osobní fázi kampaně
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

Kandidátku v Libereckém kraji vedou právník Jan Farský za Starosty a univerzitní lektor Tomáš Martínek. Oba zkušení poslanci s kořeny v komunální politice. Jan Farský před svým zvolení do Poslanecké sněmovny působil osm let jako starosta Semil, Tomáš Martínek jako zastupitel České Lípy. "Na kandidátce Pirátů a Starostů najdete pestrou paletu osobností s bohatými zkušenostmi a energií měnit věci k lepšímu. Lidí nezatížených kauzami minulosti, lidí, kteří jsou připraveni pracovat pro naši zemi. Naším cílem je volby vyhrát. Je nejvyšší čas zbavit se vlády, kvůli jejímuž zmatkování zbytečně umřeli tisíce lidí, vlády, která rekordně zadlužila zemi. Už teď je vidět, jak kvůli nesmyslnému rozhazování vlády všechno zdražuje a jak inflace ničí úspory lidí. Tahle krátkozraká nezodpovědná vláda kupující si dny ve funkcích za roky budoucnosti celého národa musí skončit. Naše země si zaslouží vládu, která bude sloužit občanům, ne jen premiérovi. Stát, který není nepřítelem, který nepřekáží, ale který je připraven pomoci, když se ocitnete v nouzi, " říká lídr kandidátky Jan Farský.

S heslem „Vraťme zemi budoucnost“ zavítají do všech měst a naprosté většiny obcí v kraji. Během diskusí s občany budou vysvětlovat koaliční program na následující období, v němž by rádi zúročili své letité zkušenosti ze sněmovny, krajů, měst a obcí. Dvojka kandidátní listiny Tomáš Martínek k tomu říká: "Chceme naplnit vize, díky nímž se Česká republika odvrátí od populistického vládnutí oligarchů a bude směřovat do budoucnosti ve společnosti vyspělých, demokratických, prosperujících a svobodných zemí. I proto jsme připravili nejpropracovanější program v historii země."

Společně v doprovodu ostatních kandidátů a mnoha dobrovolníků se vydají na dlouhou cestu napříč krajem v tříkolce Velorexu s nápisem Minulosti bylo dost - #vratmezemibudoucnost. Velorex si vybrali, protože je slyšet ještě než přijede, když dorazí, tak zaujme a když odjede, ještě dlouho je cítit. Tak velký dojem udělá. Ale je to minulost. Rádi si ji připomeneme, rádi se v ní svezeme, ale jezdit bychom v ní už nechtěli.

Předvolební kampaň, její finální fáze, bude náročná. Bude taková, jakou si zaslouží důležitost letošních voleb, ve kterých lidé rozhodnou o dalším směřování naší země. Nechceme a nedopustíme, aby nám, našim dětem a naší zemi byla nezodpovědným a nepromyšleným vládnutím vzata budoucnost.

Budeme všude, kde budeme moci občanům kraje vysvětlovat náš program a přiblížit naše vize pro budoucnost. Budeme především přímo mezi lidmi. Tradičně máme připraveny drobné kampaňové předměty, a v horkých dnech Liberecký kraj navštíví několikrát i nanukára s jahodovými nanuky. Ne ve smyslu „hlas za dárek“ ale proto, že nám to dává možnost navázat s lidmi diskusi.

Hrajeme s otevřenými kartami a bojujeme proti populismu, lžím a manipulacím. Diskuse a trpělivé vysvětlování z očí do očí je proto tím nejpodstatnějším, co v předvolební kampani chceme a musíme využít. Těšíme se na shledanou.

Kandidátní listina Libereckého kraje je k dispozici ZDE
Kalendář akcí v kraji, který se bude postupně rozšiřovat, je ZDE
Program, nejčastěji šířené mýty a další jsou ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…