Ivan Bartoš: S uhlím skončíme do roku 2033. Nemá místo

23.08.2021 7:11 | Ze sítí

Říká se, že většina politiků se nechce dívat dál než na jedno volební období čtyř let, po kterém pak usilují o své znovuzvolení. Předseda Pirátů Ivan Bartoš se ale tentokrát podíval mnohem dál. Na konci srpna 2021 se jal vyhlížet rok 2050. A popsal, co Piráti a Starostové chtějí udělat, aby ochránili tuto planetu, aby děti a vnuci nemuseli dostávat vodu na příděl na spálené planetě.

Ivan Bartoš: S uhlím skončíme do roku 2033. Nemá místo
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Předseda Pirátů Ivan Bartoš prý nechce lidi přesvědčovat, že ke globálnímu oteplování opravdu dochází, fakta podle něj mluví sama za sebe. Výkyvy teplot, nejteplejší červenec v historii celé planety, tornáda, záplavy, velké požáry. Faktem podle Bartoše je, že musíme naši planetu chránit, pokud brzy nechceme žít na spálené zemi.

„Práce a zdraví. To chceš. Někteří lidé mají občas problém pochopit, že starat se o planetu, vodu, vzduch, oceány nebo půdu, je proste chytrá a logická věc. Nemá smysl se o tom hádat. Lidi chtějí dobrou práci a zdraví. Rozhodně nechtějí špinavé doly za barákem a pitnou vodu na příděl,“ začal Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Piráti a Starostové prý mají plán, jak planetu Zemi uchovat i pro další generace.

„Skončíme s uhlím do roku 2033. Špinavé spalování nemá prostě v moderní společnosti místo. Spustíme spravedlivou transformaci uhelných regionů. Je to příležitost na lepší život, ne trest,“ napsal Bartoš.

Vedle toho si chtějí posvítit na odpadové hospodářství, podpoří ekologické zemědělství a připraví se na prudké změny počasí, které přichází už dnes.

A nakonec pohřbí sen prezidenta Zemana o kanálu Dunaj-Odra-Labe.

„Zrušíme nesmyslné rozhazování peněz na likvidaci přírody jako u kanálu Dunaj-Odra-Labe. Máme komplexní plán, který jsme vypracovali na základě tvrdých a často neveselých dat. Nenecháme naši planetu shořet,“ přislíbil.

Ale to všechno prý Piráti a Starostové chtějí dělat chytře, tak, aby česká ekonomika prošla plynulou transformací, při které vzniknou nová pracovní místa, která tu budou i v roce 2050. Lépe placená a bezpečná. Aby se v nich člověk nestrhal.

„Pojďme bojovat za budoucnost, ve které můžeme všichni v klidu dýchat. Pojďme si přiznat, že 'na tom vlastně něco je‘ a že řešit klima neznamená, že je člověk nějakej 'ekofašoun‘, ale že má prostě rozum,“ uzavřel Bartoš.

Ivan Bartoš o ochraně planety

Ivan Bartoš o ochraně planety

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…