Praha 5: Vánoční „Strom splněných přání“ pro osamělé seniory

24.12.2019 2:56

„Ještě jsou okolo nás úžasní lidé, kteří si v dnešní uspěchané době našli čas na pomoc a rozdávání radosti seniorům, kteří jsou právě o Vánocích sami, bez kontaktů rodiny, známých, přátel a chybí jim to neuvěřitelné a povzbuzující pohlazení po duši,“ říká radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Vánoční „Strom splněných přání“ pro osamělé seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Pracovníci organizace Nakit obdarovali seniory v Domě sociálních služeb Na Neklance

Nádhernou atmosféru ještě před Štědrým dnem prožívali při předávání a rozbalování dárků klienti Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP Praha 5) v zařízeních, která tato příspěvková organizace provozuje, tj. v Domě s pečovatelskou službou v Zubatého ulici na Smíchově a v Domě sociálních služeb s odlehčovacím pobytovým zařízením Na Neklance v Radlicích. A nezapomnělo se také na osamocené klienty terénní pečovatelské služby CSOP Praha 5.

Většina klientů ještě i dnes doprožívá nádherný pocit, že existují lidé, kteří s láskou myslí na ostatní, plní přání a rozdávají radost druhým. Tito lidé díky „Stromu splněných přání“ přispěli ze svého a nakoupili dárky, které předali těm, na které si možná nikdo nevzpomene. Autentické věty našich klientů „to snad není ani možné, že si na nás někdo vzpomněl“, „už dlouho jsem nedostala dárek“, „ti lidé si dali práci se zabalením dárků právě pro nás“, zůstanou dlouho ve vzpomínkách obdarovaných, ale i v myšlenkách týmu zaměstnanců příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5.

Pracovníci České spořitelny obdarovali seniory v DPS v Zubatého ulici

Pracovníci České spořitelny obdarovali seniory v DPS v Zubatého ulici

Velký dík a obdiv patří zaměstnancům České spořitelny, a. s., pobočky ve Štefanikově ulici v Praze 5 a zaměstnancům organizace Nakit z Prahy 10, kteří prostřednictvím „Stromu splněných přání“ ze svých finančních prostředků zakoupili na základě konkrétních přání dárky pro naše klienty. Moc si těchto dárců vážíme právě za okamžiky rozdávání radosti, lásky a splnění přání těm, kteří to potřebují nejvíce, tj. osamocení a křehcí senioři. Naši klienti možná i díky „Stromu splněných přání“ pochopili, že nejsou sami a že přeci jen existují lidé, kteří je dovedou vzít za ruku, pohladit, popovídat si o životě a najít zase důvěru a radost. Děkujeme za neopakovatelné prožitky našich klientů a děkujeme všem obdivuhodným „andělům“, kteří nepočítali ani čas ani peníze a přinesli seniorům naději a radost.

Přejeme našim dárcům nádherné vánoční svátky, plné zázraků a splněných přání. V novém roce mnoho pracovních a osobních úspěchů, zdraví, štěstí lásky a harmonie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…