Primátor Jiránek: V ulici ČSA zmizely billboardy a nahradí je zeleň

15.05.2020 22:41

Město Kladno realizuje další projekt z participativního rozpočtu 2019. V ulici ČSA se v současné době uskutečňuje další projekt participativního rozpočtu z minulého roku.

Primátor Jiránek: V ulici ČSA zmizely billboardy a nahradí je zeleň
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek v Olomouci

Na místo billboardů se sázejí stromy a keře. Tento projekt získal největší podporů obyvatel Kladna, ve veřejném hlasování byl podpořen celkem 547 hlasy.

„Participativní rozpočet přináší vedení města podněty přímo od občanů a tím se mohou přímo zapojit do dění ve městě. Jak ukázal loňský ročník, obyvatelé Kladna chtějí více zeleně v ulicích a také kvalitní volnočasové prostředí. Ulice ČSA je jednou z velmi rušných míst ve městě a zeleň ji oživí, stromy i keře sníží prašnost i hlučnost a v létě nabídnout lidem stín. Děkuji všem, kteří se do participativního rozpočtu zapojili,“ řekl primátor Dan Jiránek.

Právě v těchto dnech zaměstnanci městské společnosti Údržba Kladno s.r.o. sázejí stromy a keře, konkrétně se jedná devět vzrostlých javorů babyka, třicet keřů meruzalky alpské a dalších dvacet sedm keřů tavolníku. Celková cena je téměř 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…