Primátor Nadrchal: Radnice pozměnila uspořádání svých komisí

24.11.2022 12:18

Pardubice znají nejen nové politické vedení, zastupitele a radní. Ustavena byla také většina komisí fungující při Radě města Pardubic, které radě slouží jako poradní orgány pro dané oblasti.

Primátor Nadrchal: Radnice pozměnila uspořádání svých komisí
Foto: Facebook Jana Nadrchala
Popisek: Jan Nadrchal

Oproti předchozímu volebnímu období má město nyní o jednu komisi méně, a to díky sloučení oblasti zaměřené na rodinu a výchovu. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Z celkového počtu 12 má radnice již schváleno 10 komisí, včetně Komise pro dopravu, Komise pro cestovní ruch, Komise pro výchovu, vzdělání a rodinu, Komise pro sociální a zdravotní věci, Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality, Komise pro adaptaci na klimatické změny a životní prostředí, Kulturní komise, Komise pro bytové a nebytové prostory, Komise pro pozemky a reklamu a Komise pro sport. „Komise pro rodinu a děti byla nově sloučena s komisí pro výchovu a vzdělávání, jelikož tyto oblasti spolu souvisejí a v řadě případů docházelo k jejich přesahu. Považuji to za smysluplný krok, který zefektivní rozhodování Rady města Pardubic. Co se komise pro strategii a Smart City a komise pro architekturu a urbanismus týče, zde plánujeme menší změnu, a to aby komise nebyly složeny z řad politických nominantů, ale aby je tvořili odborníci na danou problematiku. Tento krok bychom chtěli mít hotov do konce letošního roku,“ informuje k novému uspořádání komisí primátor Pardubic Jan Nadrchal.

Jednotlivé komise fungující při Radě města Pardubic předkládají členům rady návrhy na usnesení doporučení, stanoviska či různé náměty. Každá z komisí, která v daném složení funguje po dobu volebního období, je přitom povinna informovat radu o své činnosti formou výroční zprávy, případně pokaždé, když ji o to rada požádá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…