Prokop (ANO): Plzeňská se opět dočká dvou pruhů, cyklopruhy budou zrušeny

08.06.2021 6:37

Milí Pražané, přináším vám další informaci o zcela zbytečném mrhání peněz daňových poplatníků! Cyklopruhy, které koalice pod vedením Zdeněk Hřib - primátor Prahy slavnostně namalovala, bude zase rušit!

Prokop (ANO): Plzeňská se opět dočká dvou pruhů, cyklopruhy budou zrušeny
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Plzeňská u Motola bude navrácena do původní dvouproudového stavu! Magistrát hl. m. Prahy nejprve dvouproudou silnici pod estakádou Kukulovy-Bucharovy zúžil do jednoho jízdního pruhu a z druhého pruhu byly vytvořeny parkovací stání a cyklopruh. Důvodem k zúžení se stalo údajné zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů. To však již očividně neplatí a Plzeňská bude navrácena do původního stavu před zúžením.

Jedná se však přitom o dlouhodobě vytíženou pražskou dopravní tepnu a dle statistik TSK hl. m. Prahy touto tepnou projedou denně desítky tisíc aut, čehož si nejspíš stávající politická reprezentace nevšimla. To, že se zúžení zároveň stalo komplikací pro sanitky, které tudy jezdí do Fakultní nemocnice Motol, je již jen taková pomyslná třešnička na dortu. V Plzeňské je totiž takřka nemožné použít tramvajový pás, takže zde reálně hrozila velice nebezpečná situace, kdy by sanitka jednoduše neprojela.

Vyjma toho se proti tomuto zúžení velmi důrazně a opakovaně ohrazovala městská část Praha 5, která rovněž delší čas kritizuje způsob komunikace Magistrátu hl. m. Prahy ohledně obdobných změn v oblasti dopravy. A nutno dodat, že není jediná. Tvrdí, že pokud by Magistrát hl. m. Prahy tuto změnu s nimi konzultoval, tak šlo této situaci předejít. Plzeňská sice bude opět průjezdná a bezpečnější, nicméně zbytečně vynaložené finanční prostředky, které Magistrát hl. m. Prahy investoval, nám již nikdo nevrátí.

Co na to říkáte? Nezaslouží si Praha už konečně kompetentní vedení, které nebude plýtvat penězi z našich daní?

Článek, na který reaguji, najdete ZDE.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…