Prokop (ANO): Pražská koalice sestavená na vládním půdorysu Pražanům žádné výhody nepřináší

22.09.2023 23:02 | Komentář

Mimořádná pražská rada dnes měla na programu jediný materiál k nákupu budovy pošty v ulici Na Strži na Pankráci.

Prokop (ANO): Pražská koalice sestavená na vládním půdorysu Pražanům žádné výhody nepřináší
Foto: Šimon Rogl
Popisek: Setkání předsedy pražského ANO Ondřeje Prokopa s občany

Logicky by se nabízelo, že náměstek Hlaváček dojde za svým stranickým kolegou, ministrem vnitra Vítem Rakušanem a pokud Praha skutečně budovu potřebuje, což podle nás není úplně jednoznačné, dohodnou se spolu na výhodném odkupu pro město. Evidentně když jde o to se společně vyfotit, sejít se dokáží, tak by to mohlo fungovat. Realita je však jiná!

Praha se musí přihlásit do dražby a soupeřit s dalšími zájemci. V průběhu jednání rady se však ukázalo, že pošta nastavila podmínky dražby tak, že se jí město v podstatě ani zúčastnit nemůže. I dle názoru legislativního odboru je to za těchto podmínek velmi právně sporné. Pošta chce zůstat v nájmu na 5+5+5 let za pevné nájemné cca 6 milionů, ale posudek magistrátu hovoří o 9,5 milionech. Absolutně se to nepotkává u vyvěšení záměru, který musí hlavní město vždy provést. Dále v případě rekonstrukce budovy bude mít vlastník budovy povinnost, aby nabídl obdobné prostory v okruhu 500 m2.

Další otázkou je, co s budovou hlavní město plánuje v případě, že by se odkud nakonec přeci jen zdařil. Pokud jejím záměrem je vybudování dostupného bydlení, pak jsme v hnutí ANO samozřejmě připraveni projekt odkup podpořit. Ale máme obavy, že současná koalice není schopná takový projekt rozumně a efektivně uchopit.

Podívejme se například na to, jak to dopadlo nebo spíš zatím nedopadlo s Novou Palmovkou, která je rozestavěná už několik let. Jednoduše máme strach, aby to nebyl jen další tunel z peněz daňových poplatníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…