Prokop (ANO): S každým zbytečným otálením riskujeme, že se celá věc víc prodraží

19.03.2023 7:35 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení problémů pražského dopravního podniku

Prokop (ANO): S každým zbytečným otálením riskujeme, že se celá věc víc prodraží
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Dopravní podnik hl. m. Prahy čeká letos spousta práce. Musím novou pražskou koalici pochválit za to, že se poučila z loňské kauzy Dozimetr a jde vstřícně naproti větší transparentnosti, když otevřela dveře a pouští do kontrolních mechanismů městské firmy i opozici. Za hnutí ANO usednu do rady DPP já.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49427 lidí

Je před námi nyní dokončení hloubkového auditu, ze kterého vzejdou závěry, na základě kterých pozměníme nebo upravíme fungování firmy tak, aby nebylo možné už nikdy více takto manipulovat s veřejnými zakázkami pro osobní prospěch, jako se tomu dělo smutně v předcházejících letech. Jsem přesvědčený, že kdyby do fungování Dopravního podniku byla opozice vpuštěna už dříve, nemohla se takto dechberoucí korupce vůbec odehrát.

V následujících měsících se chci také zaměřit primárně na projekty, které stojí celé roky na mrtvém bodě. Jedná se například o zastřešení Spořilovské ul. a přivedení tramvaje na Jižní Město. Dále také urychlená oprava mostů, konkrétně mě velmi trápí stanice Opatov, kde musely být kvůli špatnému stavu přesunuty autobusové zastávky daleko od metra a přestup z metra na autobus se tak stal nepohodlným, obzvláště pro naše seniory nebo invalidní důchodce. Není to však jediný projekt, který je z mého pohledu urgentní. Budu o tom více informovat v blízké době.

V neposlední řadě chci také zajistit co možná největší zefektivnění stavby metra D, jehož cena a náklady se i vlivem inflace a situace na trhu nesmírně navýšila. Klíčová je nejen efektivita samotné stavby, ale i efektivita rozhodovacích procesů městské firmy. S každým zbytečným otálením riskujeme, že se celá věc znovu a více prodraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Čunek: Ekoteroristé z Dětí Země zase zablokovali výstavbu dálnice

22:12 Senátor Čunek: Ekoteroristé z Dětí Země zase zablokovali výstavbu dálnice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pozastavené dostavbě části dálnice D49 na podkladě …