Prokop (ANO): Rezignuji na funkci dozorčí radě RADĚ Jihoměstské majetkové

10.03.2023 6:37 | Tisková zpráva

Již delší dobu upozorňuji na skutečnost, že nové vedení Prahy 11 velmi znesnadňuje dosud skvělou práci městské společnosti Jihoměstská majetková, a.s., kterou reprezentuje její ředitel Radek Adamec.

Prokop (ANO): Rezignuji na funkci dozorčí radě RADĚ Jihoměstské majetkové
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Nová starostka městské části Šárka Zdeňková práci Jihoměstské majetkové veřejně kritizuje, aniž by svá tvrzení podložila relevantními argumenty či nabídla jiná možná řešení problému. Společnost systematicky nechává „hladovět“, kdy radnice odmítá valorizovat smlouvy na základě vysoké inflace a za „staré ceny“ chce stále stejné výkony. Ve firmě tak reálně hrozí, že nebude na výplaty těch lidí, kteří každý den pečují o úklid našich chodníků, vývoz košů či provoz sportovišť.

Na posledním jednání dozorčí rady paní starostka i její stranický kolega, zastupitel Jiří Štyler, kritizovali téměř vše, co Jihoměstská majetková dělá nebo dosud udělala. Ani jeden z nich však nepředložil jakýkoliv náznak vize budoucnosti či směr, jakým by se podle jejich představ měla firma ubírat a jak ji v současné složité situaci pomoci. A to skutečně kompetentní manažer nedělá. Nikdy. Kritika může být na místě, ale musím ji umět odůvodnit. A chci-li někoho vést, musím vědět kudy. Jinak způsobím pouze zmatek a chaos.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí

Za dosavadní prací Jihoměstské majetkové stojím. Její ředitel odvedl za posledních pár let velký kus práce. Městská firma pod jeho vedením prošla transformací, kdy se zefektivnily a zrychlily její procesy, ozdravilo se její hospodaření a to vše při maximální transparentnosti. Firmě se povedlo odpolitizovat vedení společnosti, dostat kompletní účetnictví transparentně on-linem a firmu také audituje každý rok jedna z největších společností na světě.

Poslední kapkou pro mě byla informace z tohoto týdne, kdy byl do dozorčí rady Jihoměstské majetkové a.s. namísto dosavadního předsedy jmenován radou MČ Praha 11 zastupitel za Hnutí pro Prahu 11 Jiří Štyler! Ten, který celou Prahu 11 reputačně opakovaně velmi poškodil. Pomineme-li jeho skandální nápady typu odtržení Jižního Města od Prahy či svévolné odeslání starostenského dopisu do Bruselu proti urychlené dostavbě Pražského okruhu v trase 511, v poslední době byl široce medializován jeho antisemitský výrok na jednání zastupitelstva, kdy nazval členy bývalého vedení radnice „židobolševickým materiálem“. Židovská obec v Praze jeho výraz ostře odsoudila, a kauza byla dokonce uvedena ve výroční zprávě Federace židovských obcí ČR za rok 2021. (více ZDE)

Bohužel v tuto chvíli nevidím cestu z této krize, respektive jak já bych mohl společnosti pomoci, když vedení městské části o pomoci odmítá i jednat. Proto jsem se rozhodl rezignovat na svou funkci v dozorčí radě. Mohu jen doufat, že se současná koalice probudí, upozadí svá přebujelá ega a nezaujatě zhodnotí, že přínos, který Jihoměstská majetková má pro naši městskou část a její občany, je obrovský a z mého pohledu absolutně nenahraditelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…