Richterová (Piráti): Ohrožené děti budou mít déle svou náruč

03.06.2024 16:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákazu umisťování dětí mladších sedmi let do ústavní péče

Richterová (Piráti): Ohrožené děti budou mít déle svou náruč
Foto: Hana Brožková
Popisek: Olga Richterová

Některé změny jsou na první pohled drobné, ve skutečnosti však mění životy. Odhlasovali jsme přesně takovou změnu. Sněmovna bez velké debaty schválila zákaz umisťování dětí mladších sedmi let do ústavní péče. Nabíhání bude postupné a nový systém začne plně platit v roce 2028.

Jde zkrátka o to, aby malé děti měly svou pečující náruč. Svého člověka. Náhradní rodinná péče v co největším rozsahu, to je cesta, kterou se vydaly evropské země včetně všech našich sousedů. Jako Piráti tento model podporujeme už roky a máme obrovskou radost, že se náš podíl na transformaci dětských domovů v regionech bude v příštích letech potkávat s oficiální státní politikou. Za vyjednání této důležité novely chceme férově poděkovat Marianu Jurečkovi.

Těší nás, že to symbolicky prošlo těsně před mezinárodním dnem dětí. Děti jsou totiž to nejcennější, co ve společnosti máme. Jsou budoucnost nás všech. A je povinností státu zajistit pro ně co nejlepší podmínky, když měly smůlu. A tímhle směrem jsme se vydali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.