Richterová (Piráti): Slušnost není slabost a nenávist není řešení

20.03.2021 16:27

Komentář na facebookovém profilu k nenávistným útokům na sociálních sítích

Richterová (Piráti): Slušnost není slabost a nenávist není řešení
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Chtěla bych moc poděkovat za podporu, které se mi od mnoha z vás dostává. Děkuju za všechny milé, povzbudivé vzkazy. Je to takové ujištění, že dobrého je ve společnosti mnohem víc než neštěstí a zla.

Já samozřejmě beru, že když je člověk v politice, dává se všanc a musí počítat i s tvrdými názorovými střety. To je v pořádku. Do diskuzí chodím ráda. Co ale není a nikdy nebude v pořádku, jsou nenávistné útoky a lži, a to v jakékoliv formě - i online prostor je součástí skutečného života. Proto jsem se rozhodla postavit jedné pro širokou veřejnost velmi pobuřující, opakovaně šířené lži (falešnému citátu) spojené s mou fotografií.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Nezapomínejme, že nejsme obrázky z plakátu, ale lidi. Sama žiju život mámy dvou malých dětí a k tomu se snažím co nejlépe dělat práci ve veřejné službě, v politice – podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nemám problém s tím, že se mnou někdo nesouhlasí. Ale když mi kvůli šířené lži spousta lidí psala a píše sprosté nadávky, nebo dokonce veřejně výzvy k zabití, nepřijde mi to normální. Nechci, aby se to dělo komukoli dalšímu.

Když člověka něco pobouří či naštve, mám takový tip: Zkusme si vždy nejdříve představit důsledky svých činů (a to jsou i vyslovená slova, různé výzvy a komentáře). Že mohou opravdu ubližovat, a to konkrétním lidem. Jednoduchá zásada je nepsat nikomu to, co by se člověk sám osobně styděl říct. Co by si nepřál, aby dostali jeho blízcí. Dobré je namísto emocí zkusit dohledat zdroje. Nenávist totiž není řešení. Vytváří akorát další nenávist a prohlubuje příkopy mezi lidmi.

A na druhou stranu: slušnost není slabost. Přeju klidný den, a hodně lásky nám všem.

Vaše Olga

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7