Řihák: Mám radost, když vidím, jak peníze z EU pomáhají zlepšit život občanům

12.11.2013 18:22

V Lázních Toušeň opravili Nádražní ulici s pomocí evropských peněz

Řihák: Mám radost, když vidím, jak peníze z EU pomáhají zlepšit život občanům
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: V Lázních Toušeň opravili Nádražní ulici s pomocí evropských peněz

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se v úterý 12. listopadu 2013 zúčastnil slavnostního otevření nově zrekonstruované Nádražní ulice v městysu Lázně Toušeň. Přestřižením pásky předal opravenou ulici do užívání starosta Lázní Toušeň Luboš Valehrach. Spolu s hejtmanem Josefem Řihákem slavnostní okamžiky sledovali náměstek ředitele Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Tomáš Oliva, starosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav Ondřej Přenosil a další hosté.

Rekonstrukce ulice dlouhé 194 metrů stála 3,05 milionu korun. Z toho přibližně 2,14 milionu korun bylo hrazeno z peněz od Evropské unie, kterou městys získal prostřednictvím Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy. Městys Lázně Toušeň na stavbu přispěl z vlastního rozpočtu částkou 850 tisíc korun.

„Děkuji starostovi Luboši Valehrachovi a všem ostatním, kteří se na zdárném průběhu stavby podíleli. Z vlastní zkušenosti jako bývalý starosta Příbrami vím, jak je složité realizovat podobnou akci. Pokaždé mám velkou radost z toho, když vidím, jak peníze z Evropské unie pomáhají zlepšit život občanům našeho kraje. Tak jako v Lázních Toušeň, kde nově opravená ulice zlepšila cestu na nádraží i dětem do školy,“ řekl hejtman Josef Řihák a pokračoval směrem k přítomným starostům a představitelům obecních a městských samospráv: „hlaste další svoje projekty do jednotlivých výzev ROP Střední Čechy. Máme v něm připravené další peníze na rekonstrukce silnic i na výstavbu mateřských škol. Vím, že problém s nedostatkem míst ve školkách nejvíce pálí právě vás, starosty obcí z okresu Praha-východ.“

Nově opravená Nádražní ulice v Lázních Toušeň spojuje centrum městyse s vlakovým nádražím. Kromě nového povrchu má ulice nové chodníky se zámkovou dlažbou i nové veřejné osvětlení. Vybudováním zálivů v ulici došlo ke zvýšení bezpečnosti provozu, byla zde vybudována i zařízení pro zlepšení pohybu osob se sníženou mobilitou. V neposlední řadě byly v ulici vysázeny nové stromy a bezpečnostní travnatý pás, který odděluje chodník od vozovky.

Ještě předtím, než byla ulice předána do užívání, vyzkoušely ji děti z místní školy. Pod vedením svého ředitele Martina Černého zde uspořádaly závody v jízdě na koloběžce. Ceny pro nejlepší si vybojovali Andrea Soukupová a Jakub Marek.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.