Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla VIII. celostátní konference hnutí SPD

06.12.2021 12:09

V sobotu 4. prosince se uskutečnila VIII. celostátní konference hnutí SPD, která se v návaznosti na aktuální situaci a vládní opatření související s onemocněním Covid-19 konala on-line videokonferencí.

Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla VIII. celostátní konference hnutí SPD
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Konferenci zahájil a řídil místopředseda Radim Fiala, následně byla určena zapisovatelka a ověřovatelka zápisu. Poté účastníci konference schválili jednací a volební řád, členy mandátové, návrhové a volební komise a návrh programu jednání.  Pak již vystoupil předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který podal zprávu o tom, co je pro hnutí SPD prioritní, a co vychází z programu hnutí, který cílí na slušné a pracující občany naší republiky. Odsoudil politiku elit a zdůraznil nutnost prosazování prvků přímé demokracie, kdy připomněl, že hnutí SPD opětovně předložilo do Poslanecké sněmovny návrh zákona o celostátním referendu s tím, že hnutí SPD je zásadně pro vystoupení České republiky z Evropské unie.

Následovalo vystoupení místopředsedy Radima Fialy, který zhodnotil výsledky proběhlých říjnových voleb a zaměřil se na příčiny, které zabránily tomu, aby hnutí SPD dosáhlo ještě lepších výsledků. Dále se svými projevy vystoupili členové předsednictva Radek Rozvoral a Radovan Vích, v rámci nichž zhodnotili práci předsednictva a poslaneckého klubu v Poslanecké sněmovně a svou činnost pro celé hnutí. Pan Jaroslav Holík poděkoval všem za spolupráci a oznámil, že z důvodu svého věku již nebude kandidovat do předsednictva hnutí. Poté volební manažer hnutí vyhodnotil výsledky voleb do Poslanecké sněmovny 2021 a zazněla zpráva předsedy rozhodčí komise a revizora hnutí.

Dále následovala tajná volba orgánů hnutí SPD – předsedy, čtyř členů předsednictva, tří členů rozhodčí komise a revizora hnutí SPD. Post předsedy hnutí na další tři roky obhájil Tomio Okamura, který získal 84 hlasů z 85 možných a dle jeho následného vyjádření jako nově zvoleného předsedy se on sám zdržel hlasování. Za členy předsednictva hnutí byli zvoleni poslanec Radim Fiala, poslanec Radek Rozvoral, poslanec Radovan Vích a europoslanec Ivan David. Nové předsednictvo následně dle stanov zvolilo za místopředsedu hnutí SPD Radima Fialu a tajemnici hnutí paní Marcelu Zýchovou.

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47559 lidí

Po podnětné diskuzi členů následovalo schválení návrhu usnesení. Vlastní konferenci ukončil předseda Tomio Okamura, který opětovně připomněl úkoly pro nadcházející období, spočívající v posílení členské základny hnutí SPD a zviditelnění aktivit členů a příznivců hnutí, a dále také důsledné prosazování prioritních bodů z našeho programu. V programu máme návrh řešení, aby se slušní lidé měli lépe, a vědomi si toho, že ve volbách propadlo okolo milionu hlasů, rádi bychom našim programem oslovili voliče stran, které nemají zastoupení v Poslanecké sněmovně. V nadcházejících komunálních volbách v příštím roce chceme získat ke spolupráci všechny občany a osobnosti, kteří mají sociálně citlivé a vlastenecké smýšlení a chtějí, aby slušný člověk měl více peněz, bezpečí a spravedlnosti.

V naší zemi máme z důvodu nesystematických vládních covidových restrikcí rekordní dluh, naši podnikatelé jsou v neustálé nejistotě, a z důvodu eko-šílenství EU hrozí statisícům lidí chudoba. Hnutí SPD se staví za naše slušné a pracující občany, kteří jsou pro nás vždy na prvním místě.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…