Rozvoral (SPD): Odmítáme Hamáčkův policejní stát a vládní represe proti občanům a živnostníkům

16.12.2020 22:13

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Odmítáme Hamáčkův policejní stát a vládní represe proti občanům a živnostníkům
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že odmítáme plošná restriktivní opatření vlády, neboť Babišova vláda pokračuje v likvidaci malých českých obchodů, živnostníků a jejich zaměstnanců, jedná chaoticky, peskuje občany, ale přitom jim škody dostatečně nekompenzuje. ČSSD nabízí lidem žebrácký důchod a hystericky vyhrožuje odchodem z vlády. Hnutí SPD prosazuje zvýšení důchodů, ale státní rozpočet, který vyhazuje peníze na nepřizpůsobivé, proimigrační politické neziskovky, solární barony a podobně poslanci SPD nepodpoří. Odmítáme Hamáčkův policejní stát a vládní represe proti občanům a živnostníkům. Naše vlastenecká evropská strana Identita a demokracie, jíž je SPD členem, iniciovala petici proti migračnímu paktu Evropské unie, kvůli němuž hrozí příliv desítek milionů imigrantů do Evropy. Podporujeme Velkou Británii při obhajobě její suverenity proti diktátu Bruselu a referendum o vystoupení z EU.

1. Odmítáme plošná restriktivní opatření vlády. Babišova vláda pokračuje v likvidaci malých českých obchodů, živnostníků a jejich zaměstnanců, jedná chaoticky, peskuje občany, ale přitom jim škody dostatečně nekompenzuje.

Vláda ČR na svém pondělním jednání zpřísnila systém protiepidemických opatření (PES) na stupeň 4 s účinností od pátku 18.12.2020. Fakticky tak tímto plošným opatřením znemožnila našim občanům plnohodnotně trávit čtvrtý adventní víkend podle tradičních předvánočních zvyků. Navíc ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v neděli v přímém přenosu veřejnoprávní ČT nevyloučil před vánočními svátky další zpřísnění a přechod v systému PES do stupně 5, čímž by se republika v podstatě vypnula až na výjimky úplně. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM těmito kroky pokračuje v politice faktické likvidace malých českých obchodů, živnostníků a jejich zaměstnanců, jedná chaoticky, peskuje občany, ale přitom jim výpadky z příjmů a fixní náklady dostatečně nekompenzuje. Vrcholem je potom usnesení Vlády ČR, ve kterém zakázala prodej piva do PET láhve a kávy s sebou z výdejního okénka restaurace, v jehož důsledku následně prodejci prodávali tyto a ostatní nápoje v papírových sáčcích. Trpělivost našich občanů již dávno dosáhla krajní meze. Odmítáme plošná opatření, protože je evidentní, že stejně nejsou dostatečně účinná k zastavení viru. Je potřeba chránit výhradně rizikové skupiny občanů, kterých je zhruba 17 procent, ale zbytek občanů ohrožený není. Občany je potřeba nechat normálně žít. Řešením je novela zákona o ochraně veřejného zdraví, kterou navrhuje SPD, kterou ale vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM dlouhodobě odmítá. Ta by umožnila opatření v ohniscích nákazy a ochranu ohrožených skupin bez potřeby plošného vyhlašování nouzového stavu.

2. ČSSD nabízí lidem žebrácký důchod a hystericky vyhrožuje odchodem z vlády.

ČSSD po sedmi letech vládnutí s hnutím ANO hrozí odchodem z vlády. Jde o politickou hysterii připomínající útěk krys z lodi, která je v bouři. ČSSD dělá prohlášení a vydává návrhy ve svém oblíbeném stylu falešných slibů, které mají jen splést voliče. Příkladem jsou důchodové návrhy ministryně Maláčové. Chce, aby lidé nemuseli pracovat a dostali žebrácký důchod. Je to špatně! Dnes je nutné garantovat nezvýšení věku pro odchod do důchodu, zvýšit důchody a zavést zvýhodnění pro ty, kteří řádně vychovají děti. To je naše koncepce a politika. Slušný člověk se práce nebojí. Chce být za ni ale správně ohodnocen a nechce ze své práce vydělávat na snadný život těch, kteří se práce štítí.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

3. Hnutí SPD prosazuje zvýšení důchodů, ale státní rozpočet, který vyhazuje peníze na nepřizpůsobivé, proimigrační politické neziskovky, solární barony a podobně poslanci SPD nepodpoří.

Poslanecká sněmovna bude tento týden projednávat mimo jiné třetí závěrečné čtení vládního návrhu státního rozpočtu na rok 2021 s navrhovaným schodkem v astronomické výši 320 miliard korun. Poslanecký klub SPD navrhl desítky pozměňovacích návrhů pro přesuny v jednotlivých kapitolách rozpočtu v celkové výši několika desítek miliard korun s cílem přesunout peníze k slušným a potřebným lidem. Zároveň také podporujeme valorizaci důchodů, které příští rok porostou v průměru o 839 korun na téměř 15 400 korun. Jsme přesvědčeni o tom, že si to naši důchodci zaslouží. SPD při hlasování vládou koncipovaný návrh rozpočtu svým hlasováním nepodpoří, jelikož vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM by měla přestat financovat nepřizpůsobivé, politické neziskové organizace, přestat financovat solární barony, zahraniční předražené zbojní zakázky pro armádu, škrtnout zpackanou inkluzi ve školství a přestat vojáky vysílat na zahraniční mise do Afghánistánu a Iráku a do bojové operace islámských kmenů v Mali, Nigeru a Čadu.

4. Odmítáme Hamáčkův policejní stát a vládní represe proti občanům a živnostníkům. 

Vláda prostřednictvím ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) minulý týden předložila do Sněmovny ve stavu legislativní nouze novelu krizového zákona, která poskytuje státní moci větší pravomoci a sankce udělované při řešení přestupků. Podle schváleného návrhu půjde uložit ve správním řízení pokutu právnickým osobám až do výše tří miliónů korun za porušení tohoto zákona. Jedná se například o pokuty za otevřené hospody a restaurace po zavírací době. Hnutí SPD hlasovalo proti tomuto zpřísnění, nicméně poslanci ANO, ČSSD s podporou KSČM ho Sněmovnou za pomoci poslanců tzv. demobloku nakonec prohlasovali a byl schválen. Novela zákona zavádí další represe a restrikce proti našim občanům a právnickým osobám, navíc v době, kdy z důvodu koronaviru dochází paradoxně k celkovému poklesu kriminality. Tato restriktivní opatření se přijímají proto, že Vláda ČR současnou situaci nezvládá a jedná naprosto chaoticky a mnohdy směšně. Je zřejmé, že naprosto nelogická a proti zdravému rozumu směřující nařízení občané nechtějí dodržovat. Řešení je v prevenci a vydávání racionálních a srozumitelných opatření, a nikoliv v době ekonomické a koronavirové krize vytvářet pod taktovkou ministra Hamáčka policejní stát.

5. Naše vlastenecká evropská strana Identita a demokracie, jíž je SPD členem, iniciovala petici proti migračnímu paktu Evropské unie, kvůli němuž hrozí příliv desítek milionů imigrantů do Evropy.

Naše vlastenecká evropská strana Identita a demokracie (členy jsou například vlastenecké strany Mattea Salviniho a Marine Le Penové) iniciovala petici proti migračnímu paktu Evropské unie. Členem této strany je i SPD. Chceme dohromady nasbírat milion podpisů napříč Evropou. Cílem petice je informovat občany o hrozbách vyplývajících z paktu a snaha vytvořit tlak na představitele evropských států, aby pakt neschválili. Hrozí, že v příštích letech by se v členských státech EU mohly usadit desítky milionů nelegálních imigrantů ze zemí ležících mimo Evropu (dle Eurostatu přijde do roku 2060 do Evropy 55 milionů imigrantů), přičemž většina z nich by pocházela z rozvojových zemí. To by mohlo rozvrátit Evropu i naši zemi. Proti tomu musíme bojovat a musíme to zastavit! Česká mutace, kde je možné petici online podepsat, je na stránkách www.saveurope.cz.

6. Podporujeme Velkou Británii při obhajobě její suverenity proti diktátu Bruselu a referendum o vystoupení z EU.

Velká Británie a EU se ani na konci minulého týdne nedohodly na podobě obchodní dohody po brexitu. Pokud nedojde k dohodě do konce roku, začnou od ledna unijní státy obchodovat s Británií se cly a kvótami podle pravidel Světové obchodní organizace (WTO). Nastává tímto situace, kterou SPD dlouhodobě předvídala, tedy tvrdý brexit bez dohody. Velká Británie tvrdě hájí zájmy svých občanů ve vztahu k EU zejména v otázkách rybolovu, hospodářské soutěže a řešení vzájemných sporů a nenechá se ze strany EU vydírat. Hnutí SPD kroky Velké Británie podporuje a zastáváme názor, že je lepší nemít dohodu žádnou, než mít dohodu špatnou. Hnutí SPD jako jediný politický subjekt prosazuje referendum o vystoupení z EU.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.