STAN: Vít Rakušan obhájil post předsedy na další dva roky

31.08.2021 18:32 | Tisková zpráva

Na XI. Republikovém sněmu hnutí STAN v Praze dnes delegáti zvolili nové vedení formou online hlasování. Úřadující předseda Vít Rakušan obhájil svůj mandát jednoznačnou podporou 96 procent hlasů delegátů.

STAN: Vít Rakušan obhájil post předsedy na další dva roky
Foto: STAN
Popisek: STAN

Ve svém předvolebním projevu představil vizi dalšího směřování hnutí Starostů a nezávislých. Pozici 1. místopředsedy obhájil Jan Farský, místopředsedy se dále stali Petr Gazdík, Věra Kovářová, Věslav Michalik a Stanislav Polčák.

„Před dvěma lety jsem přebral vedení STAN od Petra Gazdíka, mým cílem tak bylo navázat na dobře fungující organizaci plnou pracovitých lidí a nadále hájit její liberální směřování. Vážím si všech kvalitních osobností, které uvnitř hnutí máme. Na tom totiž stojí náš úspech. Díky všem totiž rosteme a posouváme se od dlouhodobě podceňované politické síly vzhůru. Starostové a nezávislí vystupují sebejistě ale s pokorou. To je popis naší DNA, našeho genotypu. I když jsme na trajektorii růstu, uchovejme si pokoru a blízkost k lidem, to je to na čem jsme vyrostli. Na všech úrovních odvádíme tvrdou práci, za kterou neseme zasloužené ovoce. Jsme velmi zajímavým uskupením, chceme volby vyhrát. To, co jsme společně dokázali v krajských i senátních volbách, spolu dokážeme i v těch parlamentních,” zhodnotil dvouleté působení ve funkci předseda Vít Rakušan a zmínil další cíl směřování hnutí, kterým je převzetí vládní odpovědnosti.

„Do voleb zbývá 37 dní. Šli jsme do společného projektu s Piráty, abychom změnili Českou republiku. Máme chuť vrátit zemi budoucnost, vrátit zemi hodnoty. Pojďme si pro vítězství, volby jsou klíčové nejen pro hnutí STAN, ale pro celou naši zemi. Nemůžeme si dovolit další čtyři roky, během nichž budou vládnout populisté. Chuť žít v této zemi musíme lidem vrátit my. Je to pro nás výzva,” dodal na Sněmu Rakušan.

Svoji funkci obhájil také Jan Farský, který bude i nadále pokračovat jako 1. místopředseda hnutí. „Děkuji Vítu Rakušanovi za skvěle odvedenou práci ve funkci předsedy. Je mi ctí být po jeho boku, jeho oporou. Potvrdil jsem si, že starostové patří do vysoké politiky. Ukazuje to každá dobře spravovaná obec. Naše hnutí je plné těchto pracovitých lidí, což se odráží i na volebních průzkumech. Rosteme a je to zásluha nás všech. Děláme politiku poctivě a lidé nás za ni odměňují. Máme šanci změnit tuto zemi změnit a vrátit ji budoucnost a perspektivu,” řekl Jan Farský.

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí

Složení nového předsednictva:
Vít Rakušan - předseda - 179 hlasů ze 187 delegátů
Jan Farský - 1. místopředseda - 175 hlasů ze 186 delegátů
Petr Gazdík - místopředseda - 175 hlasů ze 186 delegátů
Věra Kovářová - místopředsedkyně - 167 hlasů ze 186 delegátů
Věslav Michalik - místopředseda - 165 hlasů ze 186 delegátů
Stanislav Polčák - místopředseda - 164 hlasů ze 186 delegátů

Michaela Matoušková - členka - 160 hlasů
Miroslav Balatka - člen - 155 hlasů
Jana Krutáková - členka - 158 hlasů
Pavel Čížek - člen - 142 hlasů
Lukáš Vlček - člen - 126 hlasů
Petr Hlubuček - člen - 119 hlasů
Josef Suchánek - člen - 116 hlasů
Petr Holeček - předseda senátního klubu
Martin Půta - předseda SLK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…