Schillerová (ANO): Bezprecedentní porušení zákona a pokračování pošlapávání práv opozice

14.06.2023 15:02

Projev na 66. schůzi Poslanecké sněmovny 14. června k omezování jednání v Poslanecké sněmovně.

Schillerová (ANO): Bezprecedentní porušení zákona a pokračování pošlapávání práv opozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová

Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Tak já jdu reagovat na pana předsedu Jakoba. Ano, my jsme se sešli. Paní předsedkyně Sněmovny odmítla svolat politické grémium, řekla, že to je neformální orgán, to je pravda, že se z toho zápisy nepořizují, dobře, to je také pravda. Čili já jsem modifikovala svůj návrh na to, ať se sejde bez zápisu tedy to grémium. Potvrzuji, že včera bylo řečeno, že se bude v pátek hlasovat, to je pravda. Dokonce nám to bylo posláno e-mailem, už to bylo rozhodnuto, už se nečekalo ani na průběh dnešního jednání, už to bylo jasné. (S úsměvem.) E-mailem, říkali jste to včera na tiskových konferencích. To všechno budou samozřejmě pro nás argumenty. Ale až dnes zazněly ty důvody. Až dnes se hlasovalo. Až dnes bylo jasné, proč to chcete udělat. Vám je to jasné, nám ne teda. Pro nás je to bezprecedentní porušení zákona a všech demokratických principů. A další pokračování pošlapávání práv opozice.

Takže mi neříkejte, že jste tam včera něco řekli a že včera jsem se měla ozvat a když jsem se včera neozvala, tak tím pádem prostě už nemám právo. Dnes jste řekli argumenty - svoje. Dnes jste si to natvrdo odhlasovali. Dnes jsem se o tom chtěla bavit. Bylo to odmítnuto, já to tady potvrzuji, že to bylo odmítnuto ze strany paní předsedkyně, která samozřejmě jediná může svolat politické grémium.

Bereme to na vědomí. Ale pro nás to zase znamená zvážit další kroky, zvážit další strategii. Takže já si teď beru půl hodinu na poradu klubu hnutí ANO a prosím kolegy, abychom se sešli v aktech. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.