Schillerová (ANO): Žádná krize nenastala?

19.08.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k poslednímu rozhovoru ministra vnitra Rakušana

Schillerová (ANO): Žádná krize nenastala?
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Vážení přátelé, tak vy ještě pořád jezdíte na dovolenou? To jste neměli dělat. Pan ministr Rakušan si totiž nechal proklepnout cestovní kanceláře a zjistil nepěkné věci. Prý se mezi vámi stále najdou tací, kteří mají volných deset tisíc korun na last minute týden v Hurghadě s polopenzí. Co to znamená? Že se vládě nepodařilo odčerpat úplně všechny vaše úspory. Pro pana Rakušana je to jasný důkaz, že „žádná energetická krize nenastala“. Fakt. Tohle on řekl v posledním rozhovoru, kde se dme velkorysostí a pýchou.

Takže co tím vzkazujete Čechům, pane Rakušane? Energie mohly být ještě o tisícovku dražší? Vládní strop na energie mohl přijít ještě později a mohli jste ho nastavit ne 4x, ale 5x výš, než bylo potřeba? Inflace mohla být klidně 25 procent, ne 18? Češi všechno zvládnou, viďte? A to jejich holé přežití si pokaždé vyložíte jako svůj úspěch.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23346 lidí

Žádná krize nenastala? Třetina domácností se kvůli vaší vládě propadla do chudoby, tisíce seniorů a samoživitelek už půl roku nedostaly peníze, které jim náleží. Už druhý rok po sobě hospodaříte s penězi daňových poplatníků nejhůř v dějinách České republiky, a ještě plánujete zchromit národní ekonomiku o dalších sto miliard svými tupými, amatérskými škrty a zvyšováním daní. Co by se muselo stát, abyste pochopil, že třetina národa prožívá krizi každý den a další třetina se reálně bojí, že se do ní propadne?

Paní Pekarová kdysi prohlásila, že vláda není pro lidi. A lidé jí to odsouhlasili: „Tahle vláda není pro nás.“ Podle posledního průzkumu CVVM si tři čtvrtě národa přeje, aby Fialova vláda skončila. Těch, kteří vládě „rozhodně důvěřují“, je stopové množství dvě procenta. Naopak ti, kteří už tuto vládu nemohou vydržet, se opět chystají demonstrovat. Pan Rakušan samozřejmě v rozhovoru nezklamal a už dopředu každého z nich označil za nenávistného nacionalistu.

Jeden sympatický moment jsem ale v rozhovoru s panem Rakušanem našla. „Občané uvidí zlepšení,“ tvrdil moderátorovi. A to je pravda. Po roce 2025 skutečně ano.

To vám slibuji a přeji moc hezký víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy