Seďa (ČSSD): Několik poznámek k pandemii koronaviru

12.03.2020 20:57

Komentář na facebookovém profilu k činnosti nejvyšších státních orgánů během pandemie koronaviru

Seďa (ČSSD): Několik poznámek k pandemii koronaviru
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Mám několik poznámek k pandemii koronaviru. Za prvé, to, že výrazně zasažená je Itálie, zejména její severní část, je způsobeno pracovníky z Číny. Má jich tam pracovat na 50 000, z toho má být 16 000 nelegálních pracovníků. Co to ukazuje? Že pro zisky společností se udělá cokoliv, a to bez ohledu na zajištění zdravotních a hygieniských opatření. To přece stojí společnost i firmy peníze, proto je čínská ekonomika rychle rostoucí. Pak se není čemu divit, že nákaza vznikla v Číně a také se odtud rozšířila do Evropy.

A za druhé, opravdu je náhoda, že ve středu ukončila své zasedání poslanecká sněmovna po konzultaci předsedy PSP ČR a premiéra. A na druhý den ráno se sešla na mimořádném zasedání vláda, aby vyhlásila stav nouze. Myslím si, že by naopak zástupci lidu měli nejen zasedat, ale měli by být připraveni národu při zastavení pandemie pomoci. A také jsou placeni za kontrolu exekutivy. Tu nebudou do dalšího zasedání poslanecké sněmovny provádět? Včerejší vysvětlení předsedy PSP ČR, proč se ukončilo zasedání, bylo velmi nešťastné a také zavádějící.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…