Sehnal (ODA): Pokud jsem se jakkoliv dotkl citů bratrů Formanových, tak se omlouvám

03.10.2018 9:47

Majitel skupiny SPGroup a.s. a předseda ODA Pavel Sehnal předá ve středu 3. října 2018 v 11 hodin petiční archy za přejmenování Výstaviště v Holešovicích na Park Miloše Formana Odboru volených orgánů Magistrátu Hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Sehnal (ODA): Pokud jsem se jakkoliv dotkl citů bratrů Formanových, tak se omlouvám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

Petiční archy budou předány v souladu s pravidly pro přijímání a vyřizování petic a stížností podaných orgánům hlavního města Prahy Odboru volených orgánů, který je následně předkládá radě k projednání na jejím zasedání.

Sdělujeme, že petici za přejmenování veřejného prostranství v Praze 7 – Holešovicích, jehož dominantou je Průmyslový palác, nesoucího v současné době název „Výstaviště“ na „Park Miloše Formana“, podpořilo a podepsalo více než 20.000 občanů za poměrně velmi krátkou dobu. Je tedy zjevně zájmem široké veřejnosti uvedené veřejné prostranství přejmenovat, uctít tím památku pana Miloše Formana, jednoho z nejvýznamnějších českých rodáků a velikána českého i světového filmu, a přiřadit hodnotný název tomuto veřejnému prostranství, které si hodnotnější název pro svůj význam a pro účely jeho budoucího vhodného využití zaslouží.

„Pokud jsem se při prezentaci projektu přejmenování holešovického výstaviště jakkoliv dotkl citů bratrů Formanových, tak se za to omlouvám, nebylo to mým úmyslem a rád se jim za to dojdu omluvit i osobně. Bratři Formanové dělají svým uměním a vtipem radost lidem, já zase chci vrátit ztracený lesk hlavnímu městu Praze a zlepšit život Pražanům. Obě strany mají krásné a smysluplné cíle, přesto obě strany se ale momentálně spolu škorpí a svou energii a čas věnují věcem, které nejsou ani pro jednu stranu tím, co chtějí pro druhé lidi dělat a v čem vidí smysl. Proto jsem nabídl bratrům Formanům usmíření a dobrou věc, která nás paradoxně nyní rozděluje, můžeme dokončit společně,“ vysvětluje Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…