Sehnalová (ČSSD): Tohle se nám povedlo

27.07.2014 7:26

Dlouhé koaliční dohadování nad nominací české zástupkyně v Evropské komisi se stalo mediálně vděčným letním tématem. Dlouhé týdny plnilo stránky hlavních českých tištěných i netištěných médií, což ale přineslo i jeden spíše nezamýšlený efekt. Osvětu.

Sehnalová (ČSSD): Tohle se nám povedlo
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Už to, že jde asi o poměrně důležitý post, pokud se o něj tak bojuje, vzbudilo jistou zvědavost. Tolik textů o EU, o tom, že existuje nějaká Evropská komise, že každá země do ní nominuje svého komisaře, který se věnuje určité oblasti pro celou EU, (slovo portfolio se skloňovalo ve všech pádech), že tzv. české zájmy zastupovat nesmí (co tam tedy, k čertu, bude dělat, že ano?), že Komisi navrhuje její předseda, nějaký J.-C. Juncker, zástupce nejsilnější strany vzešlé z voleb do Evropského parlamentu, že Evropský parlament trvá na tom, aby bylo v Komisi větší zastoupení žen (koho to u nás zajímá) a že nominace neznamená automaticky schválení kandidáta, protože ti budou před hlasováním o Komisi podrobeni slyšení, tzv. grilovaní v Evropském parlamentu. Vnímám poměrně velký posun ve srovnání s informacemi, které podávala média před volbami do Evropského parlamentu, které se soustředily hlavně na platy europoslanců, žárovky a pomazánkové máslo. Tahle, možná mimoděčná, osvětová kampaň o fungování EU je přece jen trochu jiná a určitě užitečná. Jen tak dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…