Senátor Valenta: Považovat polibek pro vítěze za sexistickou scénu může jen blázen

01.08.2019 10:46

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zrušení hostesek na prestižních soutěžích

Senátor Valenta: Považovat polibek pro vítěze za sexistickou scénu může jen blázen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Co to zase je?! Pokračování moderního feministického či aktivistického trendu? Budeme za pomocí demonstrací rušit hostesky na prestižních cyklistických či motoristických závodech, jelikož je tato tradice prý „neuctivá k ženám“? Co je to zase za nesmysl?! Vždyť pro modelky je účast na podobných soutěžích prestiží a možností zviditelnění se. Každá z nich se ráda propaguje, je to přece náplň její profese a zdroj obživy. Nikdo je k účasti na podobných akcích nenutí.

Pokud s tím má kdokoliv problém, nemusí se na to dívat. Nebo by snad u rychlých kol měli stát výhradně muži, případně ještě lépe osoby třetího, čtvrtého a případných dalších pohlaví? Pak by to bylo v pořádku? Zřejmě jsem ze staré školy, ale považovat např. polibek pro vítěze za sexistickou scénu může jen blázen. Rychlá auta a krásné ženy odjakživa patřily k sobě. Tak, jako muž a žena, máma a táta, babička a děda a podobně.

Pokud má někdo jiný názor či orientaci, je to v pořádku a čistě jeho soukromá věc, jeho život. Ale proč kvůli tomu budeme převracet tradice? Veškeré tyto aktivity, mezi nimiž je např. bezpohlavní oslovování cestujících v některých metrech, či budování veřejných záchodů pro třetí pohlaví, jsou podle mne daleko za hranou. Autoři těchto myšlenek se evidentně nudí a měli by se zaměstnat něčím užitečnějším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…