Skopeček (ODS): Opustil nás Jaroslav Král, jeden z nejúspěšnějších starostů v řadách ODS

02.08.2018 20:03

Velmi smutná zpráva. V úterý nás po dlouhé a těžké nemoci opustil Jaroslav Král, dlouholetý starosta města Benátky nad Jizerou a zastupitel Středočeského kraje.

Skopeček (ODS): Opustil nás Jaroslav Král, jeden z nejúspěšnějších starostů v řadách ODS
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Musím připomenout, že šlo o jednoho z nejúspěšnějších a nejdéle sloužících starostů v řadách ODS. Patřil do velmi úzké skupiny jednotlivců, kteří vedli svoje město nepřeržitě od roku 1990. Vedle toho patřil i k výrazným osobnostem regionální politiky. Od roku 2000 působil jako zastupitel Středočeského kraje, který se ještě do nedávné doby věnoval zejména oblasti rozvoje sportu v našem regionu. V době vedení hejtmanství Petrem Bendlem působil i jako neuvolněný radní pro investice a sport. Jen málokdo toho pro sport, krerý býl jeho celoživotní zálibou, udělal v našem regionu více. Jsem si tím jist, neboť v době, kdy jsem měl ve Středočeském kraji jako radní na starost vedle školství i sport, patřil Jarda Král k hlavním rádcům a tvůrcům koncepce rozvoje sportu, kterou jsme chtěli naplňovat. Ne náhodou jsem se smutnou zprávu o jeho úmrtí dozvěděl pravě ze sportovního prostředí, které si Jardy Krále velmi vážilo.

Zásluh Jardy Krále je samozřejmě velmi mnoho a místo jejich vypisování stojí za to vyrazit do Benátek nad Jizerou a jejich okolí včetně přilehlého bývalého vojenského prostoru a přesvědčit se o rozvoji tohoto místa na vlastní oči. Zároveň by bylo neúplné zmiňovat “jen” jeho pracovní a politické úspěchy a zapomenout zdůraznit, že byl prostě fajn člověk, se smyslem pro fair play, se kterým jste se vždycky rádi potkali, povídali, apod. Prostě šlo o osobnost, která je nenahraditelná a která nám všem, kdo jsme ho znali, bude velmi chybět.

Vím, že se zákeřnou nemocí bojoval obdivuhodně a velmi statečně. Jak jinak by to u něj mohlo být... Přesto je jeho odchod zřejmě vysvobozením z velké bolesti.

Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho nejbližší rodině, přátelům a kolegům. Čest jeho památce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.