Šojdrová (KDU-ČSL): Konec klecového chovu slepic

13.08.2021 15:52

Komentář na facebookovém profilu ke konci klecového chovu slepic.

Šojdrová (KDU-ČSL): Konec klecového chovu slepic
Foto: Screen ČT24
Popisek: Michaaela Šojdrová v ČT

Lidovci na půdě EU bojují za lepší podmínky pro zvířata. V roce 2020 jsme jako jediní zahájili boj za konec klecového chovu ZDE... A nyní věci pokročily ještě dál ZDE.

„Je naprosto správné měnit způsob chovu zvířat tak, aby tady byl kladen daleko větší důraz na etiku chovu a na dobré životní podmínky zvířat," uvádí náš Marian Jurečka.

Kdo by se snad bál, že tento návrh ohrozí konkurenceschopnost českých zemědělců, nemusí se bát. Evropská unie k přechodu z klecového chovu vypracovala obsáhlý podpůrný plán. Vedle chovu slepic tak dojde ke změně i u hospodářských zvířat. A je to dobře.

„Věřím, že zemědělcům záleží na tom, aby chovaná zvířata žila v dobrých životních podmínkách, aby nebyla týrána. Oceňuji, že je to právě zemědělský výbor Evropského parlamentu, který toto usnesení podpořil. Budeme i nadále sledovat naplňování tohoto závazku jak vůči občanům, kteří požaduji zlepšení životních podmínek chovaných zvířat, tak vůči zemědělské veřejnosti, která očekává skutečnou podporu,“ uzavřela Michaela Šojdrová s tím, že rok 2027 vnímá jako závazek. Stejný rok navíc už na podzim odsouhlasili čeští poslanci pro konec klecových chovů slepic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.