Společně pro Jablonec: Proč BusLine vypověděl smlouvu s DPMLJ?

30.07.2018 13:48

Vyjádření Společně pro Jablonec k důležité středeční události, kdy BusLine vypověděl smlouvu s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce nad Nisou na provoz autobusů pro MHD. Výpovědní lhůta doběhne 25. ledna 2019. Původně měl BusLine zajišťovat jabloneckou MHD až do konce roku 2019.

Společně pro Jablonec: Proč BusLine vypověděl smlouvu s DPMLJ?
Foto: spolecneprojablonec.cz
Popisek: Společně pro Jablonec - logo

Společně pro Jablonec oceňuje odhodlání vedení města problém urychleně řešit. Vyzývá však k obezřetnosti před kroky, které by v časové tísni mohly vést k dlouhodobému nevýhodnému závazku Jablonce nad Nisou se společností BusLine. Stávající dopravce je totiž vůči ostatním dopravcům ve velké konkurenční výhodě, protože jiná firma v horizontu týdnů nebude schopna zajistit kompletní provoz autobusů a jejich integraci do dopravního systému.

"Vypovězení smlouvy s dopravním podnikem ze strany BusLine může být taktický manévr. Jeho cílem by mohla být snaha nahnat město do kouta a udržet BusLine jako poskytovatele MHD v Jablonci a okolí podstatně déle než do konce roku 2019, kdy měla smlouva původně skončit. Krok je totiž načasován tak, aby stávající zastupitelstvo za dva měsíce do voleb nestihlo situaci vyřešit a noví zastupitelé na to měli jen čtvrt roku,” upozorňuje zastupitel města a lídr Společně pro Jablonec Jakub Macek.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…