Stanjura (ODS): Ale fakt je jedno, jestli začneme v 9.15, nebo v 10 hodin

06.11.2019 15:54

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2019 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů

Stanjura (ODS): Ale fakt je jedno, jestli začneme v 9.15, nebo v 10 hodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Pane místopředsedo, pan ministr vnitra jako bývalý předseda Poslanecké sněmovny je velmi zkušený a ví stejně jako já, že když jednou byla schůze přerušena, tak se to nedá změnit. To je prostě fakt. Je to prostě pravda. Podívejte se do jednacího řádu, pane ministře, a myslím, že to můžete vědět. Ono je to vlastně jedno. Nám to nějak nevadí. Chci tu jenom demonstrovat ten utilitární a účelový výklad jednacího řádu. Nic víc. Když se podíváte do jednacího řádu, tak je napsáno, že předsedající ukončí a oznámí, kdy bude schůze pokračovat. Takhle je to přesně napsáno v jednacím řádu. Ano, kdyby zazněl včas procedurální návrh před tím, než to ukončil, tak máte naprostou pravdu... (Projevy nesouhlasu vládních poslanců. Mpř. Fiala: Prosím o klid!) Děkuji. Kdyby zazněl včas, tak před tím, než předsedající to vyhlásí, tak máte samozřejmě pravdu. Ale fakt je to jedno, jestli začneme v 9.15, nebo v 10 hodin. Je to prostě úplně jedno. Ale je vidět, jak nemáte kapku velkorysosti! (Smích v řadách vládních poslanců.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.