Stanjura (ODS): Čtěte a poslouchejte slova předsedy, když ho poslouchá i opozice

05.12.2019 16:06

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2019 – Konečné znění auditní zprávy Evropské komise o střetu zájmů

Stanjura (ODS): Čtěte a poslouchejte slova předsedy, když ho poslouchá i opozice
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Já se omlouvám, ale podle mě musíme nazývat věci pravými jmény. Pan poslanec Plzák, a teď ho neoslovuji, tak nevím (nesroz.) - prostě lže. To, co řekl, je lež! (zvýšeným hlasem) Nic takového jsme nenavrhli! Tak nelžete, pane poslanče, prostřednictvím pana místopředsedy! Nebo najdete někde v tom stenozáznamu na našich veřejných vystoupeních, že chceme posuzovat, zda Andrej Babiš je ve střetu zájmů nebo není. Nic takového nechceme. Já mám jasno. Vy jste překvapený?

Vzpomeňte si na vyjádření Andreje Babiše, který říkal x-krát, jasně, že jsem ve střetu zájmů, každý den, 24 hodin denně. Čtěte a poslouchejte slova předsedy, když ho poslouchá i opozice. A tady ale hlavně nelžete a nebojujte s něčím. Pan předseda Bartoš vám vysvětlil, jak máme věřit tomu, že kroky vlády, kroky ministrů vlády budou ve prospěch občanů České republiky v této konkrétní kauze? Nikdo z nich to nečetl a všichni ječí od první vteřiny, jak je to špatně. Není to divné? Nečetl jsem to, ale zásadně s tím nesouhlasím. (zvýšeným hlasem) Nečetl jsem to, ale jsou tam nesmysly. Nečetl jsem to, ale budeme se soudit.

A já se ptám, co by říkali ti samí lidé, kdyby to nečetli a současně věděli, že Evropská komise řekla, předběžný audit byl špatně. Vidíte to, i ten Brusel to potvrdil a ta opozice tady dělá roky problémy. A taky by řekli, my jsme to nečetli. Tak prosím vás nelžete, pane poslanče. Kritizujte nás za to, co chceme, co říkáme, co navrhujeme, jak hlasujeme, to je naprosto v pořádku. Nevymýšlejte si lži, se kterými pak vy jakoby bojujete. Anebo si to přečtěte a pokud nechápete ten text, já jsem připraven vám to podrobně vysvětlit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.